HomeRegiosportVerslag Indoor Maarle - Springen voor Ponyruiters

Verslag Indoor Maarle – Springen voor Ponyruiters

-

Zaterdag is het indoorseizoen bij de Deltaruiters van start gegaan met het Indoor Maarle, een springwedstrijd voor ponyruiters. Het was een fantastische dag waarop veel ruiters hebben genoten van spannende en kwalitatieve sport in de prachtige accommodatie aan de Parallelweg in IJsselmuiden. Dit evenement werd mede mogelijk gemaakt door sponsoren die de ponysport een warm hart toedragen, waarvoor onze hartelijke dank.

De dag begon met de rubriek 50 cm voor A/B/C pony’s. In deze categorie wist Jennifer Riezebos met beide van haar pony’s in de prijzen te rijden. Met haar pony Jack reed ze een foutloos parcours en behaalde 78 stijlpunten, wat haar de 3e plaats opleverde. Met haar andere pony, Bink, behaalde Jennifer 77,5 stijlpunten en eindigde op de 4e plaats in het eerste parcours. In het tweede parcours presteerde Jennifer wederom uitstekend. Met Jack reed ze opnieuw een foutloos parcours en haalde 78 stijlpunten, ditmaal goed voor een 2e prijs. Ook met Bink evenaarde ze haar prestatie uit het eerste parcours, met 77,5 stijlpunten, en eindigde daarmee op de 3e plaats.

In de rubriek 0.70 m voor C/D/E pony’s liet Meike Bruins een knap rondje zien met haar pony Gompie. Alle balken bleven liggen en ze behaalde 76 stijlpunten, wat haar een 5e prijs opleverde. In de tweede ronde evenaarde Meike haar prestatie met opnieuw 76 stijlpunten en een foutloos parcours, wat dit keer goed was voor de 4e plaats.

Naast de prijzen die werden gewonnen, waren er ook enkele bijzondere debuten. Zo maakte Lauren Heutink met haar pony Grace haar debuut op een springconcours. Wat is er mooier dan je eerste wedstrijd rijden bij je eigen club, tijdens het Indoor Maarle? Lauren en Grace wisten twee foutloze parcoursen te rijden in de 70 cm rubriek, een prachtig begin van hun wedstrijdcarrière.

Nienke Beens had ook een goed begin van haar indoorseizoen. Op vrijdagavond startte zij in Staphorst in de 80 cm, waar ze een foutloos parcours reed en 77,5 stijlpunten behaalde. In de 90 cm rubriek tikte helaas een balk, maar dankzij een snelle tijd werd ze toch 2e. Op zaterdag reed Nienke verder tijdens het Indoor Maarle in IJsselmuiden. Ze liet een foutloze ronde zien in de 80 cm en behaalde daarmee een 3e prijs. In de 90 cm vielen er helaas twee balken, maar Nienke was tevreden met haar prestaties.

In het tweede parcours van de 0.80m voor categorie D/E wist Sherise Slendebroek met haar pony Oraya Emelwerth een foutloos parcours te rijden en 75,5 stijlpunten te behalen, wat goed was voor een 2e prijs.

Terwijl de ponyruiters in IJsselmuiden in actie kwamen, moesten de paardenruiters hun geluk elders zoeken. Annemiek Vinke reisde af naar Hierden, waar zij startte met haar paard Phinett in de 1.00m. Het ging uitstekend met haar jonge fokproduct. Ze reed een foutloos parcours en behaalde met 78 stijlpunten een mooie 4e prijs.

Al met al was het een succesvolle dag voor de Deltaruiters, met mooie prestaties en spannende sport!