Verslag: Set-Up verliest nipt in spannende uitwedstrijd tegen Dio Bedum

17

Afgelopen zaterdag speelde Holtland Accountants Set-Up zijn eerste uitwedstrijd van het seizoen, waarbij de ploeg net naast de winst greep. In een lange en spannende wedstrijd trok de thuisploeg Dio Bedum uiteindelijk aan het langste eind met een 3-2 overwinning.

Na de overtuigende winst op Veracles uit Groningen, stond nu Dio Bedum als tegenstander klaar. Bij Set-Up ontbrak Louwe van den Bos, waardoor Harald van Dieren, terug van een blessure, de startpositie op het middenveld innam naast Cas Rietman. Louren Nentjes keerde ook terug in de opstelling nadat hij de vorige wedstrijd door werkverplichtingen had gemist.

In de eerste set werd al snel duidelijk dat Dio Bedum een geduchte tegenstander was. Hun sterke servicedruk zette Set-Up meteen onder druk en gaf de thuisploeg een vroege voorsprong. Ondanks een opleving halverwege de set, waarin Set-Up dichterbij kwam, was het niet genoeg om de set te winnen: 25-22 in het voordeel van Dio.

Het goede spel aan het einde van de eerste set werd door Set-Up meegenomen naar de tweede set. De ploeg speelde als een hecht collectief en vocht voor elke bal. Dit leidde tot een kleine voorsprong die gedurende de set steeds verder werd uitgebouwd. Uiteindelijk won Set-Up deze set overtuigend met 21-25.

De derde set begon moeizamer voor Set-Up. De passing was minder nauwkeurig, waardoor het spel voorspelbaarder werd. Dio Bedum behield steeds een kleine voorsprong. Rond het punt van 20-20 schakelde Set-Up echter een tandje bij, en na een spannende eindfase waarin Dio twee setpoints niet wist te verzilveren, pakte Set-Up de set met 26-28.

De energie en concentratie die nodig waren in de derde set leken hun tol te eisen in de vierde. Dio Bedum startte scherper en wist gemakkelijk afstand te nemen van Set-Up. Ondanks de inzet van verschillende invallers lukte het Set-Up niet om het tij te keren. De vierde set ging met 25-18 naar Dio, wat de stand op 2-2 bracht.

De beslissende vijfde set was een echte thriller. Beide teams hielden elkaar in evenwicht, en het publiek in Bedum liet zich luidkeels horen. Hoewel Set-Up zowel strijdvaardig als mentaal sterk oogde, trok Dio Bedum uiteindelijk de set met 15-13 naar zich toe, en daarmee de wedstrijd.

Een leerzame wedstrijd voor Set-Up
Ondanks de nederlaag heerste er na afloop in de kleedkamer een positieve sfeer. De spelers complimenteerden elkaar over het groeiende niveau en de sterke teamgeest. Tegelijkertijd is er nog werk aan de winkel, met name op het gebied van consistentie en focus. De komende weken zal de selectie zich richten op verdere verbetering.

Set-Up heeft de komende twee weekenden geen wedstrijden. De volgende wedstrijd is een inhaalwedstrijd tegen Stentor in Haren op woensdagavond 6 november.