Nieuw: Steunpunt Mantelzorg van WijZ Welzijn Kampen

16

In de Week van de Mantelzorg introduceert WijZ Welzijn Kampen het Steunpunt Mantelzorg, een initiatief om mantelzorgers te ondersteunen. Op maandag 4 november is het steunpunt voor het eerst te bezoeken van 12:00 – 14:00 uur op de eerste verdieping van de bibliotheek in Kampen. Vanaf januari 2025 zal het Steunpunt Mantelzorg maandelijks geopend zijn.

Wat is mantelzorg? Mantelzorg houdt in dat je langdurig zorgt voor iemand in je omgeving die ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is, en waar extra hulp nodig is bovenop de gebruikelijke zorg van naasten.

Het steunpunt biedt informatie en advies voor mantelzorgers. Veelgestelde vragen zijn bijvoorbeeld:

• Welke ondersteuning is er beschikbaar voor mantelzorgers?

• Hoe kan ik zorg aanvragen voor mijn naaste?

• Hoe combineer ik mantelzorg met mijn eigen leven en werk?

• Waar kan ik terecht als de zorg te zwaar wordt?

Marleen Barelds is onafhankelijk mantelzorgmakelaar en cliëntondersteuner in Kampen

Marleen Barelds is voor u aanwezig op het Steunpunt Mantelzorg. Bij haar kunt u terecht voor informatie en advies, en een luisterend oor.

Meer informatie Bekijk het volledige overzicht van activiteiten tijdens de Week van de Mantelzorg op www.wijz.nu/diensten/mantelzorg. Vanaf januari 2025 is het Steunpunt Mantelzorg maandelijks te bezoeken; exacte data worden binnenkort toegevoegd aan de agenda van Informatiepunt Kampen: www.informatiepuntkampen.nl/agenda.

Heeft u eerder vragen over mantelzorg? Bezoek dan het Informatiepunt Kampen op maandag en donderdag (13:00 – 15:00 uur) of dinsdag (10:00 – 12:00 uur), op de eerste verdieping van de bibliotheek Kampen.