vrijdag, september 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurKamper Orgelpad

Kamper Orgelpad

-

Donderdag 7 augustus wordt in het kader van de Kamper Ui(t)dagen het jaarlijkse ’Kamper Orgelpad’ gehouden. Op diverse locaties in de historische binnenstad van Kampen zijn orgels te bewonderen en te bespelen.

orgelbovenkerk

Om 10.00 uur openen naast de Boven- of Sint Nicolaaskerk met het Hinsz-orgel en het Reil-koororgel, nog vijf kerken in de binnenstad haar deuren. De andere deelnemende kerken zijn de Broederkerk, de Burgwalkerk, de Evangelisch-Lutherse Kerk, de Gereformeerde Gemeente en de Nederlands Gereformeerde Kerk. Bezoekers met meer of minder ervaring mogen, onder begeleiding, hun muzikale kunsten aan het publiek vertonen op de orgels.

In de Bovenkerk zal de Kamper organist Sander van den Houten gedurende de dag vier keer een miniconcert van een halfuur verzorgen. ’s Avonds is hij ook te beluisteren tijdens een concert in de zomeravondserie van de Bovenkerk. Dit concert begint om 20.00 uur.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen