-

H.T.C.—S.V.ZALK (2-3)  13-09-2014.

Zalk

Door Wim Mensink

Zalk begon heel goed aan deze wedstrijd met twee mooie aanvallen via Aart Schreuder en er volgende ook nog twee corners.
Dat Zalk er fel op zat bleek wel uit het feit dat er plotseling 2 geblesseerde spelers van H.T.C. op het veld lagen maar, gelukkig kon iedereen doorspelen.

In de 6e minuut was er een prachtige aanval die begon bij Georgie Huisman naar Michel Hamer, deze trok de bal op links prachtig voor en Simon v Halm schoot snoeihard tegen de keeper op. In de 9e min was het dan wel raak, Simon v Halm stoorde goed en zette een blok, tikte de bal naar Michel Hamer en deze schoot vanaf de rand van de zestien beheerst binnen (0-1 voor Zalk.)

Zalk was op dat moment duidelijk de betere ploeg want nog geen vier minuten later na een wat rommelige situatie was het weer Michel Hamer die beheerst in de hoek scoorde zo stond het dus al in de 13e min 0-2. S.V.Zalk zette constant druk en H.T.C. kwam er niet aan te pas. Er kwam nog een vrije trap voor Zalk, Ben Hofstra nam hem in de ogen van de scheidsrechter Dhr. A.Hamstra uit Hasselt te snel en kreeg daarvoor de gele kaart ( de man floot verder goed maar dit vond ik wat overdreven)

Er kwam nog een drinkpauze i.v.m. het warme weer en vlak daarna was het Leroy Penninkhof die een prachtig pass op Simon v Halm gaf. Deze nam hem aan op de borst aan en schoot ineens op het doel, de keeper redde fantastisch maar raakte daarbij licht geblesseerd. (deze doelpoging had een beter lot verdiend)

In de 34e min was het dan eindelijk zover Michel Hamer zette goed druk gaf de bal aan de opkomende linksback Stephan van Ommen (die af en toe wat ongelukkig speelde en moet wennen aan zijn nieuwe plek) maar nu op snelheid doorliep en een werelddoelpunt maakte 0-3. We dachten dat het een makkelijke wedstrijd zou worden maar ineens werd het allemaal wat minder, Aart Schreuder werkte een bal achterin niet goed weg en de spits van H.T.C profiteerde er goed van en schoot de bal keurig in de hoek 1-3.

In de 39e min was er bij Zalk nog een mislukte vrije trap en na de thee zette H.T.C. alles op alles om toch nog punten te pakken, dat resulteerde in de 48e minuut via een snelle counter al naar 2-3. H.T.C. knokte keihard en bij ons was er geen controle meer over het middenveld. Daardoor leek het wel of een aantal spelers stroop aan de schoenen hadden. In de 60e min was er een kansje voor H.T.C. In de 67e min speelde Simon v Halm zich vrij en knalde op het doel maar weer redde de keeper, de corner die volgde werd door Gerben hamer net naast geschoten. Georgie Huisman maakte nog foutje maar daar profiteerde H.T.C niet van, en het bleef billen knijpen want onze tegenstander bleef knokken voor een goed resultaat.

H.T.C. werkte hard maar met weinig overleg, en in de 83e min was er nog een goede pass op Simon v Halm, maar de keeper kwam goed de goal uit. Even later gaf Michel Hamer een mooi9e voorzet, maar Jurjen Hofstra kon net niet bij de bal. In blessuretijd kreeg H.T.C twee beste kansen, eerst een bal vanaf de zijlijn die door alles en iedereen gemist werd en de corner die er op volgde kwam voor de voeten van een H.T.C. speler en deze schoot net naast.

Zo bleef het bij een overwinning voor Zalk al moetten we zeggen dat een gelijkspel eigenlijk terechtter was geweest.