HomeRegiosportVerpletterende overwinning Go ahead Kampen !

Verpletterende overwinning Go ahead Kampen !

-

goahead

Door Robert Hamer.

Go-Ahead Kampen heeft zaterdagmiddag wederom aangetoond dat het op dit moment in een prima vorm verkeerd en over veel scorend vermogen beschikt. Het was na FC Zutphen (3-0) en ASC Nieuwland (0-4) alweer de 3e (grote) overwinning op rij en hierdoor staan de rood-gelen nu op een derde plaats, achter koplopers Berkum en DETO Twenterand !!

76e min Jogchem de Wilde voor Edwin Starke

In de beginfase van de 1e helft liet Go-Ahead meteen zien wat de plannen waren voor deze wedstrijd. De rood-gelen overklasten Vroomshoopse Boys volledig en na 8 minuten spelen stond het al 2-0. In de 5e minuut scoorde Madih Doufikar op aangeven van Murat Acikgoz. Een goede steekpass en Madih schoot de bal beheerst in de rechter onder hoek, 1-0.

Kort hierna viel ook al de tweede treffer. Een corner van Arjan Wiegers ging over alles en iedereen heen en de bal belandde voor de voeten van Jurrian Zandbergen. Die dacht niet na en schoot prima binnen. Het was voor Jurrian een bevrijdende treffer, aangezien hij de afgelopen weken wat ongelukkig was in de afwerking. Vroomshoopse Boys kreeg ook twee mogelijkheden middels vrije trappen. De ervaren Harold Kivits had tot tweemaal toe het vizier echter niet op scherp.

De gasten lieten bij vlagen wel goed voetbal zien, maar voetballend was Go-Ahead simpelweg een paar maatjes te groot voor de promovendus uit Vroomshoop. In de 22e min leek het 3-0 te worden. Madih had een prima actie in huis aan de linkerkant, gaf een perfecte voorzet, maar Jurrian kopte in vrijstaande positie vervolgens naast. 2 minuten later liet Samir Merraki zich voor het eerst echt zien. Hij zag doelman Bart Jans iets voor zijn doel staan en schoot de bal vanaf circa 30 meter rakelings langs de verkeerde kant van de paal. 6 minuten voor rust werd de voorsprong toch nog vergroot.

Jurrian controleerde de bal prachtig, gaf op het juiste moment een pass op Madih, die speelde een verdediger van Vroomshoopse Boys op fraaie wijze uit en schoot de bal diagonaal prima binnen, 3-0. In de blessuretijd wist Vroomshoopse toch te scoren uit een zeldzame maar knap uitgevoerde aanval. Een voorzet vanaf de rechterkant van Ernst-Jan Heideman belandde voor de voeten van spits Thomas Smedema. Zijn schot werd goed gepareerd door Jasper Fix, maar in de rebound kopte Jos Hutten wel raak, 3-1. Dit was ook tevens de ruststand.

De grote vraag was of Vroomshoopse Boys het Go-Ahead Kampen in de 2e helft nog lastig kon gaan maken. Het antwoordt was na 2 minuten spelen al duidelijk toen Jurrian Zandbergen de 4-1 op het scorebord zette. Samir Merraki was hier voor een heel groot gedeelte verantwoordelijk voor. Hij dolde twee tegenstander op het middenveld, ging een dubbele één-twee aan met Madih en uit zijn voorzet schoot Jurrian binnen. De blauw-gelen gaven zich ondanks de grote achterstand nog niet gewonnen en men kreeg via Smedema een grote kans. Jasper redde uitstekend met de voet. In de 55e min werd het 5-1. Een knappe solo van Arjan Wiegers en hij schoot met een mooie boogbal raak. Rob Knul kwam in het veld voor Murat Acikgoz. Rob liet zich gelijk zien met een kopbal, maar Jans wist redding te brengen.

Ook Nick Bakker mocht nog een klein half uur meespelen. Hij verving Kevin Smit. Na 71 minuten kreeg Go-Ahead van de prima leidende arbiter Paarhuis (hij liet veel doorvoetballen en hield zijn kaarten op zak) een vrije trap toegewezen. Specialist Samir Merraki ging achter de bal staan en hij scoorde vervolgens op zeer fraaie wijze in de rechter onder hoek, 6-1. Ook Jogchem de Wilde mocht van Jan Korte nog een kwartier meespelen en dit betekende voor Jogchem zijn debuut in ons vlaggenschip. Hij verving Edwin Starke. Na een voorzet van Wiegers wist de pas 18 jarige Jogchem zelfs bijna te scoren, maar er werd resoluut ingegrepen door verdediger Robert Veld. Tien minuten voor het eindsignaal wisten de gasten nog wat terug te doen.

Ton Kunst gaf een steekpass op de vrijstaande Smedema en die schoot raak, 6-2. In de 88e minuut zette Go-Ahead nog één keer aan en dit resulteerde wederom in een goal. Invaller Rob Knul was de doelpuntenmaker. Eerst raakte hij nog de lat. Hij zette een aanval zelf op, speelde de bal naar Arjan, die gaf voor en Rob kopte hard tegen de lat. Vroomshoopse Boys verdedigde hierna niet goed uit en na wederom een voorzet van Wiegers kopte Rob nu wel raak, 7-2. Dit was tevens de eindstand !!

Complimenten aan Jan Korte en zijn spelers voor wederom een overtuigende overwinning. De trainingen zijn van een hoog niveau en je ziet de jongens elke week een klein beetje beter worden. Ook komen er steeds meer automatismen in het elftal en als we ons zo door blijven ontwikkelen kan het nog wel eens een heel mooi seizoen gaan worden !!

Beluister HIER een reactie van Go ahead Kampen- trainer Jan Korte na afloop van Go ahead Kampen ) : ” We hadden teveel onnodige individuele acties ”