-

goahead

SPARTA ENSCHEDE 3-1 GO-AHEAD KAMPEN !!

Door Robert Hamer

Go-Ahead Kampen heeft zaterdagmiddag volledig onnodig verloren van een matige tegenstander. De thuisploeg uit Enschede speelde alleen maar met lange ballen en met veel fysiek geweld. En als je dan zelf de vele kansen niet maakt en bij hun wel 3 van de 4 mogelijkheden binnen vallen, sta je uiteindelijk met lege handen !!

In de beginfase van de 1e helft was het Go-Ahead dat gelijk het initiatief nam. Het eerste schot van de wedstrijd kwam van de voeten van Andre Timmerman. Doelman Ken Berends redde goed. Na 10 minuten moesten de rood-gelen op voorsprong komen. Een vrije trap werd door Edwin Starke goed terug gekopt en Jurrian Zandbergen wist de bal vanaf 4 meter niet in het doel, maar tegen de lat aan te koppen. Waar iedereen al zat te wachten op de 0-1, viel de goal ineens aan de andere kant.

Een overtreding van Edwin Starke op de rand van de zestien meter en arbiter Assink gaf een vrije trap. Deze werd van richting veranderd en de bal verdween achter de verbouwereerder Jasper Fix, 1-0. 6 minuten later werd het zelfs 2-0. Een lange bal van achteruit, spits Daan Akkerman nam de bal prima aan en scoorde beheerst. Hierna was het eenrichtingsverkeer op het doel van Berends. Samir Merraki nam een vrije trap vanaf de rechterkant hard en na een scrimmage werd de bal van de lijn gehaald. In de 26e minuut was het Arjan Wiegers die uitstekend doorkwam. Zijn voorzet belandde bij Madih en die kopte vervolgens in kansrijke positie naast. Voor de rust nog een voorzet van Samir, en Jurrian kopte naast. Ook werd er nog een zuivere goal van Madih afgekeurd. Hij kwam duidelijk achter de man vandaan, maar dhr Assink nam het vlagsignaal van de zeer gemeen vlaggende grensrechter van Sparta Enschede over. Het zat niet mee. Rust 2-0.

De 2e helft ging op dezelfde voet verder. Go-Ahead viel aan en Sparta Enschede verdedigde met man en macht. In de 52e minuut een boogschot van Murat, maar zijn inzet was geen probleem voor Berends. 3 minuten later was het wel eindelijk raak. Jurrian was sterk in de zestien meter en de bal kwam bij Madih, die knap raak schoot, 2-1. Kort daarna werd Jurrian onderuit getrokken binnen de zestien, maar de scheidsrechter besloot om niet te fluiten. Nick Bakker kwam in het veld voor Kevin Smit. In de 67e minuut een hele goede actie van Madih aan de rechterkant. Zijn voorzet kwam bij Jurrian en die kopte over. Een korte corner van Samir op Murat, maar die schoot naast.

Het wou deze middag niet lukken bij de rood-gelen. Laurens van Keulen greep prima in en voorkwam een grotere achterstand. Een kwartier voor tijd kwam ook Rob Knul nog in het veld voor Arjan Wiegers. Kort hierna was het over en uit voor Go-Ahead. Uit een counter scoorde Sparta Enschede 3-1. Weer een lange bal op Akkermans, hij nam prima aan en schoot hard en hoog raak. In de slotfase kreeg Samir nog 2 prima mogelijkheden, maar het mocht niet meer baten. Zo eindigde dit duel in een zeer teleurstellende 3-1 nederlaag !!