vrijdag, september 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeVideoZaterdagmarkt Plantage viert 220 jarig bestaan

Zaterdagmarkt Plantage viert 220 jarig bestaan

-

Kampen – De zaterdagmarkt op de Plantage bestaat 220 jaar. Reden voor een feestje. De komende tijd maken daarom 220 klanten kans op een fles wijn. Zaterdag toastte wethouder Meijering , de gezamenlijke marktkooplieden en de ondernemersvereniging Kampen op de jubilerende zaterdagmarkt.

Het filmteam van KampenOnline was ook uitgenodigd om mee te toasten. Bekijk de video voor een impressie. We spreken met enkele marktkooplieden en een bezoeker over de gezelligste markt van Nederland.

zaterdagmarkt plantage

Bloemenverkoper Hollander: “Vroeger was er alleen markt in de zomermaanden op zaterdagmiddag, van vier uur ‘s-middags tot een uur of acht want de mensen moesten toen eerst nog werken. Als mijn vader dan ‘s-avonds binnenkwam en hij had drie of vier gulden verdient, dan had hij een hele goede week.”

De Plantage is 220 jaar geleden aangelegd. Hiervoor zijn enkele grote, leegstaande koopmanshuizen gesloopt. De leegstand was ontstaan omdat veel inwoners van Kampen naar Amsterdam vertrokken. De gemeente Kampen besloot tot de aanleg van een plein waar een centrale markt kon worden georganiseerd.

Camera: Rudi Last
Interviews: Gert Bartelink

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen