vrijdag, september 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurSP: Investeer in kunst en cultuur

SP: Investeer in kunst en cultuur

-

De SP fractie wil dat er niet nog meer bezuinigd wordt op kunst en cultuur en gaat onderzoeken of de beoogde bezuinigingen teruggedraaid kunnen worden. De partij denkt dat er nog veel mogelijkheden zijn om de plaatselijke economie een impuls te geven. Toerisme wordt in toenemende mate belangrijker voor de economie van deze gemeente. Kunst en cultuur kunnen daar een belangrijke bijdrage aan geven als die verder ontwikkeld worden, aldus de partij.

SP fractievoorzitter Richard Boddeus maakte afgelopen week bekend dat de partij gaat onderzoeken waar nog mogelijkheden liggen en wat de kosten daarvan bedragen. Boddeus: “Ik ben ervan overtuigd dat investeren in kunst en cultuur zich dubbel en dwars gaat terug verdienen. De rijke historie met veel verschillende facetten van Kampen kan en moet meer uitgebuit worden.”

cekllespoort
De Cellebroederspoort zou volgens de SP weer opengesteld moeten worden voor publiek.

Als een van de voorbeelden noemt Boddeus het open houden van de poort en de synagoge: “Die moeten het hele jaar open blijven wat de SP betreft. Enkele (winter)maanden sluiten vanwege lagere stookkosten, zet geen zoden aan de dijk en vermindert de aantrekkelijkheid van de stad. Ook vindt de SP dat de twee andere poorten opengesteld zouden moeten worden. In een van de poorten zou bijvoorbeeld de industriële geschiedenis van Kampen getoond kunnen worden. Het is een idee die het onderzoeken waard is. ”

De partij ziet naast een impuls voor het culturele klimaat ook een belangrijke impuls voor de werkgelegenheid. “De kaartenbakken zitten vol met mensen die een uitkering hebben, die mensen moeten weer aan de slag en zouden zo een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een economische impuls”, besluit Boddeus zijn betoog.

Gerelateerde berichten

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen