Reflexdames pakken punt van koploper Orion

-

logo-reflex

DOETINCHEM – De volleybalsters van Reflex werkten zaterdag tegen koploper Orion uit Doetinchem aan het goede gevoel. Tegen deze koploper van de Eerste Divisie kon de lange tijd door absentie en tegenvallende resultaten geplaagde ploeg van Hans Verstappen vrijuit volleyballen. De selectie was eindelijk compleet en de Kampenaren maakte het de Achterhoekers knap moeilijk. Winst zat er niet in, maar Reflex liet wel zien een stijgende lijn te hebben ingezet.

Reflex begon de wedstrijd sterk en kwam door een goede service al snel op een 5-0 voorsprong. Maar Orion liet zich niet van de wijs brengen en kwam al snel terug in de wedstrijd. Reflex kon de pass niet bij het net brengen en hierdoor werd het spel wat doorzichtig. Deze eerste set werd zo verloren met 25-18.

Ook de tweede set was een prooi voor de thuisploeg (25-19) maar daarna toonde Reflex zijn waarde.
In de derde set hielp Orion zichzelf uit de wedstrijd door continu in discussie te gaan met de scheidsrechter. Reflex serveerde intussen goed en kwam op een voorsprong van 18-9. Toch werd het nog spannend einde van de derde set omdat Orion terug kwam op 19-23. Uiteindelijk won de Reflex deze set met 25-23 en pakte zo een punt. Ook in de laatste set waren beide teams aan elkaar gewaagd. Er werd degelijk spel getoond aan beide kanten, maar door een aantal eigen fouten verloor Reflex deze set met 23-25.

Reflex, vorig seizoen nog de verrassing van de eerste Divisie staat momenteel op een teleurstellende een-na-laatste plaats. Volgende week hopen de volleybalsters uit Kampen de stijgende lijn door te zetten. Het als vierde geklasseerde Veracles is dan de tegenstander in de Reflexhal.