KHC pakt punt in pittige stadsderby

-

KHC
KHC is er in geslaagd om een punt te pakken in de derby tegen buurman Dos Kampen. Beide teams spelen in de onderste regionen, en moeten punten sprokkelen.

KHC maakte een valse start het hanteerde teveel de lange bal, en de passing was veelal onzuiver. Het was dan ook wachten op de openingstreffer van Dos Kampen, want het was druk voor doelman Kevin Dijkstra. In de 23e minuut was hij echter kansloos bij een inzet van Matthijs Winters 1-0. Daarna een beter spelend Dos Kampen dat de bovenliggende party was in de 1e helft. Het verzuimde echter om de trekker over te halen, terwijl het wel de kansen kreeg.

Na rust een fanatiek en beter spelend KHC. De derby werd een wedstrijd want KHC ging los, en het talrijke publiek kon gaan genieten. In de 50e minuut deelde Jeffrey de Nooijer de eerste spelde prik uit door de bal rakelings via de lat over te schieten. In de 62e minuut was het dan wel raak, de van een lastige blessure terug komende Arjan Bults kegelde de bal strak achter de doelman van de poelenten 1-1. KHC ging volop in de aanval, en het speelde fanatiek op de bal.

In de 70e minuut een rode kaart voor Joel Visscher na te hard ingaan. KHC moest met 10 man verder, maar ging onvermoeibaar door met druk zetten naar voren en Dos Kampen was volledig de kluts kwijt. In de 73e minuut resulteerde dat in de terechte 1-2, een verre uittrap van de prima keepende Kevin Dijkstra bereikte Tom Diender die zijn tegenstander op het verkeerde been zette en verwoestend uithaalde. In het verdere vervolg wederom een rode kaart nu voor een Dos Kampen speler, Emiel Diender kon vertrekken na een te harde charge op een KHC speler. In de slotfase moest KHC terug, en viel de late gelijkmaker via een inzet van Lenhard de Velde 2-2.

Resumerend, en pittige stadsderby waarbij af toe op het randje werd gespeeld. Na afloop was er wat kritiek op de arbitrage, ik kon me daar niet in vinden. Arbiter Jos Huis in t Veld maakte een paar kleine foutjes en dat mag, want een scheidsrechter is ook maar een mens. Echter beide rode kaarten waren volkomen terecht, en daarmee hield Huis in t Veld de derby keurig in bedwang. Na afloop konden beide oefenmeesters tevreden zijn met de remise en dat was een terechte afspiegeling van de wedstrijd.

**AUDIO* Reactie Oosterhaar ( KHC ): “KHC laat DOS Kampen in de slotfase langszij komen”

Volgende week speelt KHC in de 2e KO ronde van de districtsbeker. De uitwedstrijd tegen zondag 1e klasser Dieze West wordt gespeeld in Zwolle op Sportpark Het Hoge Laar en begint om 14.30 uur.