HomeRegiosportGo Ahead Kampen - Unicum 2 - 2

-

goahead

Winst na strafschoppen…

Door: Robert Hamer

De rood-gelen hebben zaterdagmiddag met zeer veel moeite gewonnen van 2e klasser Unicum. Na een prima 1e helft waren de gasten uit Lelystad, op de laatste tien minuten na, in de 2e helft heer en meester. Een gelijkspel was over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag. Uiteindelijk werd Jasper Fix, na een spannende penaltyserie, de held en hierdoor schaarde Go-Ahead Kampen zich bij de laatste 32 in de beker.

72e min Nick Bakker voor Arjan Wiegers

In de 1e helft werd meteen duidelijk dat Unicum niet voor niets op een knappe 2e plaats staat in de 2e klasse. De gasten uit Lelystad kregen in de 3e min de 1e grote kans van de wedstrijd. Melvin Spanhak schoot over. Na 13 minuten kwam Go-Ahead op voorsprong. Arjan Wiegers gaf een prima steekpass op Samir Merraki en laatstgenoemde schoof de bal keurig onder doelman Mike Schoonhein binnen, 1-0. De Lelystedelingen lieten zien over veel voetballend vermogen te beschikken. Eerst een goede aanval over de linkerflank, waarna Jethro Degraav vanaf de rand van de zestien naast schoot. In de 23e minuut was het wel raak voor Unicum. Na wederom een goede aanval, schoot spits Twan Wijnants de bal op fraaie wijze over Jasper Fix heen, 1-1. Go-Ahead speelde goed compact en het was mooi om te zien dat er heel hard gewerkt werd voor elkaar. Na 32 minuten een hele grote kans voor Wijnants, maar Jasper was in een 1 op 1 duel de winnaar. 1 minuut later lag de bal aan de andere kant in het netje. En dit was werkelijk waar een wereldgoal !! Samir Merraki zag doelman Schoonhein iets te ver voor zijn goal staan en vanaf circa 40 meter schoot hij de bal op geniale wijze binnen, 2-1. Zelfs Schoonhein applaudisseerde voor dit doelpunt. Rust 2-1.

Go-Ahead begon de 2e helft nog goed. In de 48e minuut een schot van Murat Acikgoz. Schoonhein wist de bal ternauwernood tot corner te verwerken. Uit de daarop volgende hoekschop kopte André Timmerman naast. Na 58 minuten ging Madih op snelheid langs zijn tegenstander. Zijn inzet werd met de nodige moeite gepakt door Schoonhein. In de 62e minuut viel de gelijkmaker. De arbiter floot voor een vermeende overtreding van Nick van der Kooi. Uit de gegeven vrije trap kopt Pim Herrewijn knap binnen, 2-2. De gelijkmaker gaf Unicum heel veel vertrouwen en in de fase tussen minuut 62 en 80 werd Go-Ahead volledig teruggedrongen door een uitstekend spelend Unicum. Neville Brown kreeg 2 hele grote kansen, maar hij had het vizier niet op scherp. Ook Mario Lima Evora Gomes was dichtbij een voorsprong voor de gasten. Zijn vrije trap werd echter op knappe wijze gepareerd door Jasper. Ruben van der Veer en Nick Bakker kwamen in het veld voor Nick van der Kooi en Arjan Wiegers. Go-Ahead bleef met moeite op de been en dit was vooral te danken aan de meer dan uitstekend keepende Jasper Fix. Ook Jetro de Graaf wist hem niet passeren. In de laatste tien minuten werd Go-Ahead eindelijk een aantal keren gevaarlijk. André Timmerman vond na goed voorbereidend werk van Madih, doelman Schoonhein op zijn pad en even later kopte hij na een voorzet tegen de bovenkant van de lat aan. In de spannende slotfase raakte ook Madih nog de lat. Er werd niet meer gescoord en zo eindigde dit duel in een 2-2 gelijkspel.

Penalty’s moesten gaan uitwijzen welke ploeg zich zou gaan plaatsen voor de laatste 32 in de beker. Uiteindelijk wist Go-Ahead alle penalty’s te benutten en stopte Jasper de 2e strafschop !! Blije gezichten bij iedereen die Go-Ahead Kampen een warm hart toedraagt. Na 4 competitie wedstrijden zonder overwinning, was de gehele vereniging toe aan een succesje !!