HomeRegiosportWeer een nederlaag voor Wit-Blauw/Green Organics

Weer een nederlaag voor Wit-Blauw/Green Organics

-

Wit-Blauw-Green-Organics

Door Krista Fixe

Na de terechte nederlaag van vorige week tegen kampioenskandidaat KVA was het zaak voor Wit-Blauw/Green Organics om tegen concurrent Mid-Fryslân/Jansma Burdaard de stijgende lijn weer te pakken te krijgen.

Na drie wedstrijden heeft Wit-Blauw/Green Organics twee punten gepakt en een overwinning in Grou was noodzakelijk om de aansluiting met de middenmoot te houden.

Wit-Blauw/Green Organics begon met een gewijzigde opstelling aan deze wedstrijd. Derinda Duitman verving Krista Fixe die wegens blessureleed vanaf de kant moest toekijken. Samen met Jordy Last, Sander Fixe en Marissa Grasdijk vormde zij de eerste verdediging. In de aanval begon het vak van Jelle Visscher, Gert de Vries, Ingrid Bastiaannet en Judith Wong.

Wit-Blauw/Green Organics begon slap aan de wedstrijd. Mid-Fryslân/Jansma Burdaard is een fysiek sterke tegenstander en de Friezen waren ook een stuk feller en scherper in de duels. Waar Wit-Blauw/Green Organics het verdedigend normaal sterk heeft staan werden er nu aantal domme fouten gemaakt. De thuisploeg wist hierdoor halverwege de eerste helft een gat van vier punten te slaan. Wit-Blauw/Green Organics moest in de achtervolging om aansluiting te houden. Aan het eind van de eerste helft kwamen de Kampenaren beter in hun spel, maar de afronding liet nog te wensen over. Wit-Blauw/Green Organics probeerde wel dichterbij te komen, maar elk doelpunt werd gevolgd door een doelpunt van de gasten. Na dertig minuten spelen werden de kleedkamers opgezocht met een stand van 13 – 9.

Na de pauze kwam Wit-Blauw/Green Organics feller uit de kleedkamers. Er werd meer strijd geleverd en de ploeg straalde geloof in een goed resultaat uit. Er werd strakker verdedigd waardoor Mid-Fryslân/Jansma Burdaard in de aanval minder goed uit de verf kwam. Wit-Blauw/Green Organics sloop steeds dichterbij en wist enkele keren het gat te verkleinen tot op een doelpunt. De thuisploeg boog echter niet en wist elke keer de marge weer naar twee te vergroten. Met nog 10 minuten op de klok stond er een stand van 20 – 19 op het scorebord en kon de wedstrijd nog alle kanten op. Krista Fixe kwam in het veld voor Derinda Duitman die een verdienstelijke wedstrijd speelde. Het waren toch weer de Friezen die voor de eerstvolgende goal zorgden: 21 – 19. Wit-Blauw/Green Organics zette alle zeilen bij om het gat nog een keer te dichten, maar de Kampenaren waren niet meer bij machte om dichterbij te komen. De eindstand kwam op 21- 25.

Een zure nederlaag voor Wit-Blauw/Green Organics dat nu na vier wedstrijden echt in de gevarenzone staat. De aankomende weken wachten de wedstrijden tegen de andere directe concurrenten en zullen er zeker punten gepakt moeten worden om de weg naar boven in te slaan. Volgende week speelt Wit-Blauw/Green Organics thuis om 20.30 tegen ZKV uit Zaandam.