HomeRegiosportWit-Blauw/Green Organics met neus op de feiten gedrukt

Wit-Blauw/Green Organics met neus op de feiten gedrukt

-

Wit-Blauw/Green Organics 1 moest afgelopen zaterdag thuis aantreden tegen ZKV 1 uit Zaandam.

Wit-Blauw-Green-OrganicsDe Kamper ploeg van trainer Harm-Jan Smit wist van de afgelopen vier wedstrijden er slechts eentje te winnen en staat als laatste geklasseerd in de Overgangsklasse A. Wit-Blauw wist dat ze deze wedstrijd volop aan de bak moesten om de broodnodige twee punten in Kampen te kunnen behouden en tevens aansluiting te kunnen blijven houden met de middenmoot van deze klasse. Vooraf werd er een duidelijk beeld van alle individuele tegenstanders en hun spel geschetst en was de gegeven opdracht duidelijk; zestig minuten volop focus en strijden als een collectief geheel.

Wit-Blauw/Green Organics streed de eerste tien minuten als een gelijkwaardige tegenstander van ZKV en de stand ging gelijk op tot en met 5-5. Jelle Visscher, Gert de Vries, Judith Wong en Ingrid Bastiaannnet begonnen in de aanval en wisten gelijkwaardig aansluiting te houden met het scoren in deze eerste fase van de wedstrijd. Het vak van Krista Fixe, Marissa Grasdijk, Jordy Last en Sander Fixe kreeg het daarna verdedigend ook erg zwaar met het ‘een op een’ uitschakelen van de tegenstander na de eerste tien minuten van de eerste helft.

Na deze eerste fase bleek ZKV de constantere ploeg en leek het alsof de ploeg een versnelling opschakelde en wisten ze aanvallend, creatiever duidelijk beter in de afronding te zijn dan de Kampenaren. Wit-Blauw zette aanvallend geen verrassende combinaties neer, had erg veel kansen nodig om tot een score te komen, liet verdedigend ook grote steken vallen en was mede daardoor ook mentaal gezien de mindere ploeg. ZKV wist uit te lopen tot een stand van 9-14 voordat de kleedkamer opgezocht kon worden voor de rust.

Hoewel het geloof in een goede afloop bij allen aanwezig was duurde het wederom te lang voordat Wit-Blauw opnieuw tot scoren kwam. De ploeg kreeg opnieuw veel kansen maar was niet scherp genoeg in de afronding hiervan. Het was dan ook ZKV die de score opende in de tweede helft en zodoende stond de stand van 9-15 inmiddels op het scorebord. Wit-Blauw wist vanaf dat punt mee te blijven scoren maar slaagde er verder niet in om in te lopen op de korfballers uit Zaandam.

Coach Harm-Jan Smit bracht Vladimir Slot en Derinda Duitman nog in voor Gert de Vries en Ingrid Bastiaannet. Ondanks deze wissels kon Wit-Blauw het tij niet meer keren en bleef men constant tegen het verschil van zes punten aan kijken totdat na zestig minuten de eindscore van 19-25 op het wedstrijdformulier kon worden bijgeschreven.

Wit-Blauw/Green Organics is door dit verlies in zwaar weer belandt. Zaak voor trainer Harm-Jan Smit en de spelers deze week opnieuw het geloof in eigen kunnen te behouden.

Volgende week speelt Wit-Blauw/Green Organics de zesde competitiewedstrijd uit tegen Phoenix in Zoetermeer.