donderdag, september 19, 2024

HomeRegiosportWit Blauw Green Organics heer en meester over MIA

Wit Blauw Green Organics heer en meester over MIA

-

Zaterdag speelden de korfballers van Wit Blauw/Green Organics de returnmatch tegen Wit-Blauw-Green-Organicscompetitiedebutant MIA uit Amersfoort. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen werd er een moeizame overwinning behaald, de Kamper ploeg begon de wedstrijd met de intentie om het ditmaal beter te doen.

De wedstrijd begon stroef, met veel kansen maar geen afrondingen. Na een kwart speeltijd stond het scorebord pas op 3-3 door van Kamper zijde scores uit een vrije worp door Elyne Visscher, een strafworp van Jelle Visscher en een afstandsschot van Gert de Vries. Daarna begon de wedstrijd eindelijk wat te lopen, waarbij Wit Blauw het initiatief keer op keer naar zich toetrok en mooie lange aanvallen af te ronden met een score. Door scores van Judith Wong en de prima spelende Gert de Vries (2x) stond het met nog 10 minuten te gaan in de eerste helft 6-5. Vladimir Slot maakte van afstand de 7-5, Krista Fixe maakte na een lange aanval de 8-5. In de laatste 5 minuten scoorde de Vries nog van afstand en maakte Wong een goed uitgespeelde doorloopbal. De kleedkamers werden met 10-6 opgezocht.

De tweede helft liet mooi gespreid spel zien. Snelle passes en daardoor onvoorspelbaar voor de tegenstander die veelal resulteerden in mooie afrondingen. Meteen in de eerste minuut verzilverde Elyne
Visscher haar vrije worp en zette Gert zijn schot voort. Een mooi jumpshot van Vladimir en een strafworp van Jelle bracht de stand snel op 14-6. WB-GO domineerde de wedstrijd en MIA had het nakijken. De mooi uitgespeelde acties werden allemaal beloond met een score. Sander Fixe en Vladimir Slot brachten de stand op 16-7. MIA kreeg een discutabele strafworp maar Gert de Vries liet het publiek smullen van zijn wegdraaiactie en afstandsschot waardoor het 18-8 werd met nog een klein kwartier speeltijd. Slot en Fixe scoorden nog van afstand en beide ploegen kregen nog een strafworp. De Vries maakte het feestje voor de thuisploeg nog compleet door in de laatste minuten nog twee keer de korf zuiver te raken.

Met een eindstand van 23-11 was WB-GO heer en meester over MIA in deze wedstrijd. Door gelijkspel van Sparta en Revival is het gaatje met de nummers 2 slechts een punt en met de nummer 1 slechts twee punten. De top 4 houdt het hierdoor spannend. Wanneer Wit Blauw het niveau van zaterdag weet vast te houden, kan de ploeg met vertrouwen de komende weken tegemoet zien.