-

korfbal kampenonline
Afgelopen zaterdag ontmoetten de korfballers van Wit Blauw/Green Organics de ploeg van Rheko uit Rheden. In november speelde Wit Blauw gelijk tegen deze ploeg.

Vanwege een vorige week opgelopen blessure kon Vladimir Slot niet in de basis spelen; hij werd vervangen door Maarten van Erp.
De eerste fase van de wedstrijd verliep zonder dat er veel gescoord werd. Lange mooie aanvallen, maar geen afrondingen. Nadat Jelle Visscher een strafworp miste opende hij kort daarna wel de score. Rheko scoorde na zeven minuten de gelijkmaker (1-1). Gert de Vries scoorde vervolgens van afstand na een Wit-Blauw-Green-Organicsgoed opgebouwde aanval. Sander Fixe kwam in een duel om de bal in nare botsing met een speler van Rheko. Rheko besloot deze speler te wisselen. Na een kwartier speeltijd stond het scorebord op een schamele 2-2. Vervolgens kwam er iets meer los in het spel en scoorde Maarten van Erp tweemaal van afstand na mooie rondspeelacties. Rheko probeerde het Wit Blauw moeilijk te maken maar de Kamper ploeg wist het eigen spel te blijven spelen. Na afrondingen door de Vries, van Erp en Elyne Visscher stond het snel 7-4. Van Erp wist koel de vrije worp te nemen en van afstand te scoren; ook Elyne Visscher wist net voor rust de korf van afstand te raken. Een tegendoelpunt van Rheko zorgde voor een ruststand van 10-6.

De voor de rust opgebouwde voorsprong wist Wit Blauw in de tweede helft te behouden. Rheko scoorde in de tweede minuut weliswaar met een doorloopbal maar meteen daarna scoorde van Erp met één hand en Elyne Visscher vanuit de rebound. Rheko scoorde nog van afstand maar Jelle Visscher en Judith Wong bouwden vervolgens de voorsprong verder uit tot 14-8. Een strafworp tegen bracht de stand nog op 14-9 maar daarna was het over en uit voor Rheko. Wit Blauw walste volledig over Rheko heen met afstandsschoten van Elyne Visscher, Maarten van Erp en Sander Fixe en een strafworp van Jelle Visscher. De Kampenaren lieten in de tweede helft duidelijk zien dat ze kampioenskandidaat zijn. Het publiek was getuige van een goed verdedigend Wit Blauw dat ook kansen creëerde en afmaakte. Met nog zes minuten op de klok werd Gert de Vries gewisseld voor Tom Westerveld die vrijwel meteen scoorde. Jelle Visscher, Christa van Halm en Elyne Visscher wisten ook nog raak te schieten en brachten de eindstand op 22-9. Met name het aantal tegentreffers dat Wit Blauw kreeg was laag.
De strijd om het kampioenschap blijft onverminderd spannend. Wit Blauw staat nu op een gedeelde tweede plaats met Spirit, de ploeg die zij volgende week treffen in Voorthuizen. Alleen Sparta staat nog een punt boven hen. De komende weken zijn belangrijke matches voor de Kamper ploeg. De verwachtingen blijven hooggespannen.