donderdag, september 19, 2024

HomeRegiosportWereldgoals helpen IJVV niet aan drie punten

Wereldgoals helpen IJVV niet aan drie punten

-

DALFSEN – Sportpark Gerner was het strijdtoneel van een leuke pot tussen ASC’62 en IJVV. Na een spectaculaire openingsfase met drie goals, een geweldige tweede helft met drie schitterende doelpunten bleek het aan het einde van de rit net niet voldoende. Toch stond er een ander IJVV in dit duel, ondanks dat er niet werd gewonnen, was dit misschien wel de grootste winst die men kon boeken.

IJVV -1

Het was voor de toeschouwers noodzaak om direct vanaf minuut één langs de lijn te staan, want de twee ploegen bleven niet bij de pakken neer zitten. Na een foutieve breedtepass van Gerjon van den Berg wist Rick van Faassen de bal te onderscheppen. Met een goede steekpass zette hij Jesse Bos vrij voor Jasper Fix. Oog in oog met Fix faalde de spits niet en zette hij de thuisploeg al na zeventien seconden op een voorsprong. Het antwoord van IJVV liet gelukkig niet lang op zich wachten. Het was Chiel Buikema die de gelijkmaker liet aantekenen op aangeven van Jelle van Putten. Met amper zes minuten op de klok lag de bal er aan beide kanten eenmaal in.

Tijd om uit te blazen was er niet, want in minuut dertien viel er weer een treffer te noteren. Opnieuw liet de IJsselmuider defensie een steekje vallen. Een vrije trap kon door de geheel vrijstaande Stefan Holsappel tot doelpunt worden gepromoveerd. De storm van beide ploegen ging na deze goal even liggen. IJVV trok in de resterende minuten van de eerste helft het spel iets meer naar zich toe, wat resulteerde in een goede kans voor Gerjon van den Berg. Oog in oog met de doelman schoof hij de bal voorlangs. Echte grote kansen vielen er niet verder niet echt te noteren.

De tweede helft van het duel bleek achteraf nog spectaculairder dan de eerste. De achterstand werd op een werkelijk schitterende manier omgebogen in een voorsprong. Eerst was het Marvin Ruiter die de toeschouwers verbaasde met een schitterend afstandsschot. Vanaf 25 meter besloot Ruiter te schieten en de bal verdween strak in de kruising. Alsof al het spektakel nog niet genoeg was, deed Chiel Buikema er nog een schepje boven op. Met een schitterende volley zette hij IJVV op een verdiende 3-2 voorsprong.

Enkele minuten later was het weer Chiel Buikema die los was. De rappe aanvaller kon de 4-2 maken, maar kreeg de bal net niet onder controle. IJVV kon vervolgens de voorsprong niet in veilige haven brengen. Weer was het een gevaarlijke vrije trap, die schitterend werd afgerond door Nick Bredewold. In de slotfase van het duel had Roelof van den Berg een nieuwe voorsprong op zijn schoen, echter stuitte hij op de doelman van de thuisploeg.

Een duel waar alles in zat, van begin tot eind, met uiteindelijk een remise tot gevolg. Toch stond er een ander IJVV op het veld, wat misschien wel de grootste winst is van vandaag. Aankomende zaterdag wacht VV Hellendoorn op Sportpark den Uithoek. Wij nodigen u van harte uit om eens te komen kijken. We kunnen uw support altijd gebruiken!