donderdag, september 19, 2024

HomeRegiosportDOS bewijst zichzelf slechte dienst en verliest in Zwolle.

DOS bewijst zichzelf slechte dienst en verliest in Zwolle.

-

Een bijzonder teleurstellend DOS Kampen heeft dit weekend de punten na negentig minuten slecht voetbal aan tegenstander Be Quick ’28 moeten laten. Hoewel de tegenstander nou ook niet bepaald de pannen van het dak speelde was op de einduitslag van 1-0 weinig aan te merken. De hele wedstrijd overheerste het gevoel dat de eerste ploeg die zou scoren ook daadwerkelijk zou winnen en zo geschiedde.

logo_doskampen2-a
Waar normaliter zeker twee alinea’s valt te vertellen over de eerste helft is het een hele prestatie er dit keer al één vol te krijgen. Wat beide teams het publiek voorschotelden was zowel DOS onwaardig als 2e klasse onwaardig. Be Quick stelde zich defensief op en ving DOS continu op eigen helft op. Dat deed men met succes want DOS kwam er niet door. De thuisploeg probeerde te loeren op de counter maar was voetballend ook niet bij machte om echt iets te creëren.

En zo gingen we rusten met een 0-0 stand met alleen een schotje van Tom Diender en een kopbal van Twan Knul als kleine hoogtepunten. Degenen die de hoop hadden dat het de tweede helft beter zou worden kwamen echter bedrogen uit. DOS kwam wel heel iets beter uit de kleedkamer dan de 1e keer maar het grossierde nog altijd in balverlies. Structureel werden de verkeerde oplossingen gezocht.
Heel even, na zo’n uur spelen, was er een opleving te bespeuren in het spel van DOS. Na de enige echt fatsoenlijke combinatie van de dag werd Raymon Beuling een op een gestuurd met de keeper. Zijn inzet werd echter gekeerd. Vlak daarna kreeg ook Twan Knul een goede schietkans maar zijn volley ging over terwijl aan de andere kant Dijkstra alert reageerde bij een gevaarlijke uitbraak.
Be Quick kroop steeds meer uit zijn schulp en probeerde de wedstrijd in handen te nemen. Goed voetbal zat er ook aan die zijde niet in maar strijd werd er tenminste wel geleverd. In de 65e minuut zelfs iets te veel toen men met tien man verder moest na een duel met Martijn Barneveld. Het was niet geheel duidelijk wat er aan de hand was maar de thuisploeg was in ieder geval alleszins gebroken.

Nadat DOS eerst al een waarschuwing had gehad in de vorm van een gevaarlijke counter van de thuisploeg was het in de 78e minuut uiteindelijk wel raak. Rechtsback Burak Ozturk werd afgetroefd door zijn directe tegenstander. De bal werd vervolgens breed gelegd en bij de tweede paal binnengeschoten. In het restant van de wedstrijd was het Be Quick dat vanuit een nieuwe counter nota bene nog de grootste mogelijkheid had maar Dijkstra bracht redding. Enkel in de allerlaatste minuut was er nog even een gevaarlijk moment toen een voorzet van Tom Diender bleef hangen in de zestien. Het bleef echter bij 1-0.

Met de nederlaag mogen alle aspiraties voorlopig de vrieskast in. Het niveauverschil tussen de wedstrijd van vorige week en die van dit weekend is schokkend. Het zal eerst zaak zijn die wisselvalligheid er uit te halen. Als het voetballend niet loopt dan moet er op karakter gespeeld worden. Dat deed Be Quick wel en DOS niet en dat maakte vandaag het verschil. We zullen zien welke kant het kwartje volgende week op valt in de thuiswedstrijd tegen Sparta Enschede. Die wedstrijd begint om 15:00 uur op Sportpark De Maten.