vrijdag, september 20, 2024

HomeRegiosportBrezo/KBS Set Up wint streekderby van Voorsterslag/VC Zwolle

Brezo/KBS Set Up wint streekderby van Voorsterslag/VC Zwolle

-

IJsselmuiden Na twee weken geen wedstrijd mochten de mannen van Brezo/KBS Set Up eindelijk weer de wei in. Op papier wederom een mooie wedstrijd tussen de nr. 4 en nr.2 van de ranglijst. Na 4 februari 3-1 gewonnen te hebben van Emmen, de huidige nr. 3, gingen de IJsselmuidenaren de wedstrijd vol goede moed in.

Vandaag moest Set Up het zonder de diagonaal speler Rick de Vries doen die vanwege een blessure aan beide knieën langere tijd afwezig zal zijn. Zijn plek werd opgevuld door Jöel Hofstede. Ook was de libero Arjen Kaspers afwezig vanwege wintersport en deze taak werd overgenomen door Kees ten Brinke.

De eerste set begonnen beide teams sterk aan de wedstrijd. Er werd van beide kanten met lef gespeeld, wat mooie punten opleverde. Het ging gelijk op, maar aan het eind wisten de IJsselmuidenaren de set naar zich toe te trekken met 25-23.

In de tweede set bleven beide teams goed spelen. Aan de kant van de IJsselmuidenaren werd er veelal een goede pass gebracht, waardoor Matthias meerdere aanvallers kon aanspelen. Door goed te serveren wist Set Up het verschil te maken en trokken ze ook de tweede set naar hun kant. De set eindigde in 25-21.

Ook in de derde set werd er goed gestart. Set Up bouwde al vroeg in de wedstrijd een voorsprong op van 7-3. Het leek erop dat het een makkelijke set ging worden, maar niets bleek minder waar. De gasten uit Zwolle knokten zich terug en liepen door middel van enkele service series over de IJsselmuidenaren heen. Hier wist men geen antwoord op te geven en de set ging richting de Zwollenaren met 25-16.

In de vierde set wist Brezo/KBS Set Up zich te herpakken in de wedstrijd. De foutenlast werd minder en Set Up kwam weer aan scoren toe. De set werd gewonnen met 25-19.

Een mooie 3-1 overwinning op de nummer 4, waarmee de IJsselmuidenaren op de tweede plek blijven staan op de ranglijst. 11 Maart mag Set Up weer aantreden in eigen huis tegen VC Sneek H2. Tot dan!