Korfballers weer naar buiten.

507

Nu het voorjaar weer begint worden de korfbalcompetities op het veld weer voortgezet.
De korfballers van Wit Blauw hebben in de zaalcompetitie het vege lijf weten te redden en komen volgend jaar opnieuw uit in de overgangsklasse, voor DOS Kampen waren de druiven zuur, de nederlaag op de laatste speeldag tegen BEP betekent degradatie naar de 1e klasse.

Wit Blauw staat er na de najaarscompetitie op het veld redelijk goed voor. In de overgangsklasse B bezet de ploeg de derde plaats met tien punten uit zeven wedstrijden. Dat zijn slechts twee punten minder dan de koploper, KVZ uit Zutphen. Met een goed tweede deel van de competitie zou de Kamper ploeg nog serieus mee kunnen gaan doen om het kampioenschap. Eenvoudig zal dat niet zijn, de krachtsverschillen zijn ook deze veldcompetitie niet groot, en elke ploeg kan van elkaar winnen of verliezen.
Voor DOS Kampen is de stand op de ranglijst van de veldcompetitie zorgelijk. In de overgangsklasse D staan de geel-zwarten op de zevende plaats met vier punten uit zeven wedstrijden. Rust Roest staat achtste en laatste, deze ploeg behaalde slechts een punt.
DOS zal in de veldcompetitie dus nog alle zeilen moeten bijzetten om niet nogmaals tegen degradatie aan te lopen. Dat zou ook jammer zijn, want daarvoor hebben de Kampenaren echt teveel kwaliteit in huis.
Afgelopen zaterdag namen de Kamper teams alvast de gelegenheid om tegen elkaar op het veld te oefenen. Na een sterke openingsfase van Wit Blauw, waarin de ploeg een 1-7 voorsprong nam, eindigde de eerste helft op 10-13. In de tweede helft kwam DOS terug en trok de wedstrijd uiteindelijk met 20-18 naar zich toe.

Zaterdag a.s. zijn er de eerste veldcompetitie wedstrijden voor de Kamper clubs.
DOS Kampen reist naar Den Haag voor de wedstrijd tegen die Haghe, Wit Blauw speelt thuis tegen Heerenveen. De aanvang van de wedstrijd is 15.30 uur.

Foto’s: Joop van Dijk