Brezo/KBS Set Up promoveert naar 2de Divisie.

242

IJsselmuiden – Zaterdag stond in Zwolle, Voorsterslag / VC Zwolle H2 H1 op het programma. Een team met een hoop ervaring en misschien wel net zoveel strijdlust. Nu het einde van de competitie in zicht is wilden de volleyballers uit Zwolle nog 1 keer stunten tegen het hoger geplaatste team uit IJsselmuiden. Set Up had nog 1 punt nodig om zeker te zijn van promotie naar de tweede divisie.

De eerste set klapten de IJsselmuidenaren er vol op. Er werd met overtuiging gespeeld en het spel werd heel goed verzorgd. De Zwollenaren konden niks inbrengen tegen een gedreven en strijdlustig Set Up en moesten het onderspit delven met een eindstand van 17-25. Het laatste puntje dat nodig was voor de directe promotie naar de tweede divisie was hiermee binnengehaald voor Set Up.

De tweede set begon gelijk anders. Hoewel er van te voren was afgesproken om voor de overwinning te gaan leek het er toch op dat Set Up wel tevreden was. De gretigheid die Set Up de eerste set liet zien was verdwenen en hierdoor kon deze set nog maar nipt worden gewonnen door de IJsselmuidenaren. De eindstand bij deze set was 26-28.

De Zwollenaren kwamen mede door het slechte spel van Set Up beter in de wedstrijd. De heren van Set Up kregen het steeds moeilijker en keken zelfs tegen een ruime achterstand aan. Deze was gedurende de set niet meer om te buigen en deze set ging dan ook verloren met een stand van 25-16.

De vierde set was een kopie van de derde. De vechtlust was weg bij de IJsselmuidenaren en de mannen uit Zwolle maakten hier dankbaar gebruik van. Ook deze set eindigde in een 25-13 stand in het voordeel van Voorsterslag.

2-2 was nu de stand in sets en dus moest er een beslissende set worden gespeeld. Maar ook in deze set werd duidelijk dat de Zwollenaren beter in de wedstrijd zaten en zonder al te veel moeite ging ook deze set naar de Zwollenaren.

Set Up ging met gemengde gevoelens naar huis. Genoeg punten gepakt om zeker te zijn van promotie maar toch een wedstrijd verloren.
22 april is de laatste wedstrijd in eigen sporthal. Hoewel deze wedstrijd geen verschil meer gaat maken voor de stand in de competitie gaan we toch ons best doen om er weer een spektakel van te maken, dus komt allen kijken. Aansluitend aan deze wedstrijd sluiten we het volleybal seizoen af met een groot feest.