Column Centurion – politiek correct

0
338

Een jong Kamper meisje, dat had opgepast, fietste ’s nachts naar huis. Onderweg naar huis werd ze op de Flevoweg van haar fiets getrapt door een donkere man. Naderhand is vastgesteld dat hij daar al een poosje in hinderlaag was en op een slachtoffer loerde. Het bleek een Afrikaanse asielzoeker te zijn uit het asielzoekerscentrum (AZC) bij de Roggebotsluis. (Gemeente Dronten.) De Afrikaan mishandelde en verkrachtte het meisje op een gruwelijke manier en probeerde haar als getuige uit de weg te ruimen door haar te wurgen en te verdrinken.

Toen de verkrachter later gegrepen werd, trachtte hij met een leugenachtig ouwehoer-verhaal weg te komen. Hij zou per ongeluk tegen het meisje zijn aangelopen. Enzovoorts.
Echter de politie en de officier van Justitie hadden hun werk goed gedaan. De officier van Justitie eiste (voor Nederlandse begrippen) een forse straf: elf jaar gevangenisstraf. Vaak doet de Rechtbank dan iets van de strafeis af. Niet in dit geval; gezien de gruwelijkheid deed de Rechtbank een jaar boven op de strafeis. Uitspraak: twaalf jaar gevangenisstraf.

Kampenaren voelden de pijn, toen vernomen werd, wat het meisje had moeten doorstaan. Haar leven is kapot gemaakt. Ze is bang en voor haar leven getraumatiseerd. Burgemeester Bort Koelewijn van Kampen is een echte burgervader met het hart op de goede plaats. Hij vond dat zoveel als er mogelijk is, moet worden gedaan om te voorkomen dat zoiets weer gebeurt.

Daarom wilde hij graag in gesprek met het AZC om te bezien of er een mogelijkheid is te voorkomen dat (sommige) asielzoekers bij nacht en ontij over wegen en straten zwerven; bijvoorbeeld door een tijdlimiet te stellen. (Mede om calamiteiten te voorkomen was het enkele decennia geleden in Nederland de gewoonste zaak van de wereld dat dienstplichtige soldaten om tien uur ‘s avonds binnen -in de kazerne- moesten zijn.) Asielzoekers scharrelen namelijk in Kampen rond, omdat het AZC op vier kilometer van Kampen ligt en op tien kilometer van het dorp Dronten, in de gemeente Dronten.

De opmerking van burgemeester Bort Koelewijn werd aangegrepen door de burgemeester van Dronten, Aat de Jonge, om zijn politieke correctheid te demonstreren door tegen Bort Koelewijn te ageren, vanwege een “avondklok”. Aat de Jonge toonde in zijn gewauwel geen enkel mededogen met het verkrachtingsslachtoffer. Het ging hem om politiek-correct te scoren over de ruggen van burgemeester Bort Koelewijn en het verkrachtingsslachtoffer.

Indien men zich wil manifesteren als een politiek-correcte figuur; dan dient men dat geenszins te doen met als basis zo’n verschrikkelijke verkrachtingszaak. Door dat toch te doen heeft Aat de Jonge, burgemeester van Dronten, zich (mijns inziens) verwerpelijk gemanifesteerd.

Centurion

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here