Pijnlijke en prikkelende ervaringen (deel 1)

De wens van Michel Geysels

815

Het verhaal achter uw tatoeage

Deze zomerperiode publiceert Kampenonline een serie artikelen onder de titel “pijnlijke en prikkelende ervaringen”. In een eerder artikel hebben we u gevraagd naar uw verhaal achter uw tatoeage. Hierop zijn een aantal reacties binnengekomen. Het verhaal van Michel Geysels is daar één van.

Ik wilde reageren op het stukje pijnlijke rn prikkelende ervaringen.
Graag zou ik een militaire tattoo willen hebben van mijn tijd bij de luchtmobiele brigade waar Ger in de VAGOL (voortgezette algemene gevechtsopleiding luchtmobiel) mijn sergeant was.
Het gaat om een tattoo van een chinook op mijn rug achter bestaande tattoos en erin verwerkt het embleem van luchtmobiel van heutsz.
Op 1 juli 1950 is het Regiment Van Heutsz bij Koninklijk Besluit opgericht als opleidingseenheid van het wapen der Infanterie. In het jaar 2000 bestaat het Regiment Van Heutsz 50 jaar.
50 jaar
Tevens is het dan 50 jaar geleden dat het Nederlands Detachement Verenigde Naties (N.D.V.N.) naar Korea ging en is het 50 jaar geleden dat het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (K.N.I.L.) opgeheven werd. Het jaar 2000 is dus met recht een jubileumjaar te noemen voor het Regiment Van Heutsz.

Traditie
In de loop der jaren hebben zeer veel militairen, beroeps en dienstplichtig, gediend bij een eenheid van het Regiment. Tegenwoordig wordt de traditie van het Regiment Van Heutsz bewaard en voortgezet door 12 Infanteriebataljon van de Luchtmobiele Brigade. (bron: http://www.luchtmobiel.nl/LMB/12_infanterie_bataljon)

Uw verhaal ook hier?
mail een foto van de tatoeage en uw verhaal naar

re******@ka**********.nl











en maak kans op een kortingsbon van 10 % voor uw volgende tattoo, gezet door Ger (Dianthus). U kunt uw foto en verhaal inzenden tot 31 augustus. Vrijdag 8 september wordt de winnaar bekend gemaakt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here