Informatiebijeenkomst Bolwerk Buitenwacht druk bezocht

566

Dinsdagavond lieten een kleine honderd belangstellenden zich informeren over de denkwijze voor het gebied Bolwerk/Buitenwacht. Wethouder Veldhoen leidde de avond en sprak nadrukkelijk over een denkrichting en geen plan.

In de denkrichting moeten o.a 360 parkeerplaatsen gerealiseerd worden, iets waar veel bewoners en omwonenden het niet mee eens zijn. In de nieuwe denkrichting staat o.a een dubbel parkeerdek en is er véél minder ruimte voor water en groen wat haaks staat op het door hen gemaakte plan met 240 parkeerplaatsen en herstel van het oude bolwerk.

Er is de laatste jaren samen met vele betrokken inwoners hard gewerkt aan een plan voor een nieuwe inrichting van het gebied Bolwerk Buitenwacht. Medio 2017 lag er een voorstel voor een plan, maar dat voldeed volgens een meerderheid in de gemeenteraad nog niet aan alle verwachtingen. De gemeenteraad heeft aangegeven dat er ten minste 360 parkeerplaatsen in het gebied moeten komen en dat er ruimte moet zijn voor een sportveld voor de omwonenden. Met alle andere wensen voor het gebied, was dit een hele puzzel om daaraan te voldoen.

Bijdrage van Gert Bartelink en Rudi Last

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here