CRK Soli Deo Gloria en Vocaal Ensemble Rijssen in Buitenkerk

374

Door Niek Teune

KAMPEN – Liefhebbers van Engelse koormuziek moeten op zaterdag 12 mei zeker het concert van Christelijk Regionaal Koor Soli Deo Gloria in de Buitenkerk bijwonen. Het koor, dat onder leiding staat van Ton Adema, krijgt bij dit concert medewerking van Vocaal Ensemble Rijssen, dat onder leiding staat van Jan-Geert Heuvelman. Ook zal de vaste repetitor van het CRK Soli Deo Gloria, Niels Adema, te beluisteren zijn op het orgel. Kaarten zijn tot vrijdagavond 11 mei tegen een gereduceerde prijs via www.crksolideogloria.nl aan te schaffen.

Voorzitter Mark van Winkelen is blij dat het jongvolwassenenkoor, dat voornamelijk geestelijke, klassieke muziek vanaf de renaissance tot de vroegmoderne tijd zingt, op 12 mei bijgestaan wordt door het Vocaal Ensemble Rijssen. ‘’Het is een kwalitatief goed, jong en enthousiast vocaal ensemble dat qua grootte vergelijkbaar is met Soli Deo Gloria; we hebben allebei ongeveer 25 leden’’, typeert Van Winkelen. Tijdens het concert in de Buitenkerk zullen het koor en het vocaal ensemble vooral Engelse koormuziek zingen. ‘’Deze muziek vormt een mooi onderdeel van ons repertoire’’, zegt dirigent Ton Adema. ‘’Onder andere ‘Turn thy face from my sins’ van Attwood en ‘Magnificat in C’ van Stanford hebben een plaatsje in het programma. Maar ook muziek van Palestrina en Schütz zal aan bod komen. Niels (Adema red.) zal tijdens zijn orgelsolo ‘Prelude in C minor’ van Bach spelen’’, aldus de dirigent.

Het concert van CRK Soli Deo Gloria in de Buitenkerk begint om 20.00 uur. Kaarten kunnen in de voorverkoop gekocht worden via www.crksolideogloria.nl. Wanneer men naar de pagina van dit concert gaat, wordt daar de mogelijkheid geboden om kaarten via de webshop te kopen. De kosten bedragen 5 euro per toegangsbewijs. Kopers krijgen een e-ticket toegestuurd die ze thuis kunnen printen. Kaarten die bij de ingang van de Buitenkerk worden gekocht, kosten 7,50 euro per stuk. Gezinnen betalen maximaal 25 euro, zodat de drempel om naar het concert te komen zo laag mogelijk wordt gehouden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here