Brandmelding houtzagerssteeg kampen

2021

“Het had maar zo heel anders kunnen lopen”

Rond 14.20 uur kreeg de brandweer de melding dat er brand zou zijn in de Houtzagerssteeg in Kampen. Ter plaatse was duidelijk sprake van rookontwikkeling en ook op afstand was de brand al goed te ruiken .

*update 14:45 – Een woordvoerder sprak van een relatief kleine brand op een dakterras in de Houtzagerssteeg: ” Om geen risico te nemen is er met groot materieel uitgerukt. Bij de brand vielen geen gewonden. Ook de oorzaak van de brand is niet bekend. De brandweer was snel ter plaatste waardoor de brand snel onder controle was en ook snel geblust kon worden.”

Bewoners en omstanders waren het er over eens: ” Een pergola in de fik? door de droogte en het feit dat de huizen hier dicht op elkaar staan had het maar zo anders kunnen aflopen”

Foto: Keona Thrasher

Beelden – Jelthe Kloens

De brandweer heeft de melding al snel opgeschaald naar groot en is met 2 tankautospuiten, een hoogwerker, een tankwagen en watertransport (deze is voor waterwinning, welke wateraanvoer vanuit de burgel doet, zie foto) ter plaatse. Om toegang te krijgen tot het betreffende pand moest door de politie een deur ingetrapt worden.

  • Enkele foto’s van de situatie in de steeg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here