Teleurstellende 0-0 voor Go-Ahead Kampen in ‘aardige’ wedstrijd

279

Het begin van de bekerwedstrijden in de poule. Het oefenprogramma van Go-Ahead is niet tot zijn recht gekomen daar Huizen en Batavia afzegden. Op sportpark De Weide Steen moesten de rood-gelen het opnemen tegen 2e klasser WVF uit Westenholte. Op papier geen al te moeilijke wedstrijd, maar de gasten slaagden er niet in de winst mee te nemen naar Kampen. In een bij vlagen best aardige wedstrijd werd er niet gescoord en dat was vooral teleurstellend voor Go-Ahead.

Met name in de tweede helft was de Kamper ploeg vaak de bovenliggende partij en had er gescoord moeten worden. Voor de rust lag het tempo bij de gasten te laag en WVF kwam, ook door goed verdedigen, nauwelijks in de problemen. Trainer bij de thuisclub was Marcel van der Steege, eerder werkzaam bij Go-Ahead en Deto.

O.l.v. scheidsrechter de heer R.Tulen uit Barneveld, die goed floot en de kaarten op zak hield begon het duel even na drie uur. Bij Go-Ahead waren Nick Bakker en Adi Draganovic geschorst en ontbrak Tim Fechter vanwege een blessure. Trainer Marco Roelofsen stuurde de volgende elf het veld in: Bram van Enk, Dennis van der Wal, Nick van der Kooi, Arjan Wiegers, Wail Doufikar, Jurrian Zandbergen, Jim Strieker, Wilbert Wessels, Niek Bongers, Wesley van Winsum, Larens van Keulen. Go-Ahead had de aftrap en men begon sterk aanvallend. De eerste kans was echter voor de blauw-witten, maar doelman Niek Bongers zag bijtijds het gevaar. Na een corner van Arjan Wiegers werd de bal eerst richting het doel gekopt en daarna nog twee keer ingeschoten, helaas zonder resultaat. Larens van Keulen brak door, maar de Westenholter defensie redde prima. Ook een goede actie van hem bij de tribune. Aan de andere kant ineens Lucas Velner vrij voor het Kamper doel, maar hij miste de bal royaal. Ook even later een grote kans, maar doelman Niek Bongers redde ten koste van een hoekschop. Dennis van der Wal bereikte Wesley van Winsum en hij schoot de bal in handen van keeper Mike te Wiele. Kort voor rust kreeg Jurrian Zandbergen de grootste kans om de score te openen, maar hij zag de bal door de doelman gestopt.

Na de hervatting dus een sterker Go-Ahead dat geen kans zag de defensie van WVF te kloppen. Kansen kwamen er zeker en een doelpunt kon eigenlijk niet uitblijven. Op het middenveld een prima actie van Nick van der Kooi, maar die kreeg geen vervolg. Na 56 minuten maakte Wesley van Winsum plaats voor Jaouad Akloud. Er volgden prima reddingen van doelman Mike te Wiele, maar de nul ging niet van het scorebord. Na 63 minuten kwam Julian Hellendoorn er in voor Nick van der Kooi. De invaller kreeg een goede mogelijkheid, maar Kristian Bril was hem even te snel af. Na een ingooi was het Wail Doufikar die de bal net naast schoot.

De laatste Kamper wissel volgde na 76 minuten: Wilbert Wessels werd vervangen door Saba Gwedelidze. Vijf minuten later een ongelukkige botsing in het strafschopgebied van WVF en Jurrian Zandbergen werd er het slachtoffer van. Met een hoofdwond werd hij per brancard van het vel gedragen. Later viel het gelukkig mee en liep hij alweer. Er was al oponthoud geweest voor kleine blessurebehandelingen, maar met deze langdurige van Jurrian trok de arbiter er ruim tien minuten bij. Daar er al drie maal gewisseld was speelden de Kampenaren in de slotfase met tien man. Aldus een toch wel tegenvallende 0-0 voor de beker en dus moet er komende zaterdag om 16.15 uur thuis gewonnen worden van 2e klasser CVVO uit Lemmer. Eerst nog komende dinsdag 4 september thuis om 20.00 uur een oefenwedstrijd tegen Olde Veste uit Steenwijk.