Ruime nederlaag Wilsum tegen Go Ahead Kampen 2

493

Wilsum is de bekercompetitie begonnen met een ruime nederlaag op eigen veld. De ploeg van trainer Han Hanekamp ging met 0-5 onderuit tegen Go Ahead Kampen. In het eerste half uur wist Wilsum de Kampenaren goed onder druk te zetten en van scoren af te houden, maar in het laatste kwartier van het eerste bedrijf liepen de Kampenaren uit naar een 0-3 voorsprong. In de tweede helft kwamen hier nog twee treffers bij en zo eindigde het duel in 0-5.

Na de nederlaag van Wilsum in de oefenwedstrijd tegen SV Zwolle (0-3) van afgelopen dinsdag stond vandaag de bekerontmoeting met Go Ahead Kampen 2 op het programma. Wilsum startte met de volgende 11 spelers: Chiel ten Hove, John Veenstra, Alwin vd Wetering, Hidde de Kleine, Robin Mijnheer, Patrick Plette, Jan van Spijker, Gert Jan Sollie, Erik van Regteren, Harmen Siedsma en Jos Holtland. De niet geheel fitte Jurre Heldoorn nam plaats op de bank, evenals reservedoelman Jesse Riezebos, Bas de Raad, Melvin Hofstede en Byco Hoff.

Wilsum wilde proberen om op de juiste momenten druk te zetten op de spelers van Go Ahead Kampen en dit lukte in het eerste half uur heel aardig. De gasten hadden moeite om zich onder de druk uit te spelen en kozen veelvuldig voor de lange bal. Wilsum ging hier goed mee om en diverse keren werden de snelle buitenspelers van de gasten buitenspel gezet. Zelf kreeg Wilsum een goede mogelijkheid via Harmen Siedsma. Na een lange bal wist Jan van Spijker de bal met zijn hoofd te verlengen. Siedsma reageerde heel attent en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied nipt over. Even later ontsnapte Patrick Plette aan de linkerkant van het veld, maar kon zijn voorzet geblokt worden en ging een gevaarlijke mogelijkheid voorbij. Na een half uur spelen kreeg Wilsum steeds meer moeite om de gasten onder druk te zetten. De krachten vloeiden langzaam weg en zo kreeg Go Ahead de kans om de snelle buitenspelers te lanceren. Dit leverde na een half uur spelen de eerste treffer op. Na een lange bal van de gasten konden de snelle voorhoedespelers het op een lopen zetten. De defensie van Wilsum kon de rappe buitenspelers niet bijhouden en vervolgens werd Chiel ten Hove geklopt: 0-1. Een paar minuten later verdubbelden de gasten de voorsprong, wederom door te profiteren van de snelheid van de voorhoedespelers. Een lange trap van de doelman werd verlengd met het hoofd, bij Wilsum stond men achterin even niet goed en zo kon de nummer 10 van de gasten ontsnappen. Hij was de defensie van Wilsum te snel af en zorgde voor de 0-2. Vlak voor rust werd het zelfs nog 0-3.

De buitenspeler van de gasten werd in buitenspelpositie weggestuurd, maar bleef slim van de bal af. Bij Wilsum had men verwacht dat de scheidsrechter zou fluiten voor buitenspel, maar omdat de speler die niet in buitenspelpositie stond er met de bal vandoor ging, liet de scheidsrechter terecht doorspelen. Chiel bracht in eerste instantie nog redding, maar op de tweede inzet was ook hij kansloos: 0-3. Zo werd de rust bereikt met een 0-3 stand, omdat Wilsum in het laatste kwartier van de eerste helft niet meer de kracht had om goed druk te zetten. In de rust gaf trainer Hanekamp aan wat Wilsum moest veranderen om meer weerstand te bieden. Het eerste half uur was goed, maar de druk die Wilsum in het eerste half uur constant zette, kostte ook erg veel kracht. Wilsum ging dit in het tweede bedrijf anders oppakken.

Wilsum begon de tweede helft met 2 nieuwe spelers binnen de lijnen; Byco Hoff verving Alwin vd Wetering en Bas de Raad kwam in de ploeg voor Jan van Spijker. Aan het begin van de tweede helft kon Wilsum weer beter druk zetten op Go Ahead Kampen en dus kregen de gasten niet veel mogelijkheden. Hetzelfde gold overigens voor Wilsum. Na een uur spelen moest Wilsum noodgedwongen nogmaals wisselen. John Veenstra kwam na een luchtduel vervelend op de grond terecht en werd uit voorzorg gewisseld. Melvin Hofstede was zijn vervanger. Door deze wissel moest Wilsum noodgedwongen het een en ander veranderen op het veld en dit zorgde even voor verwarring. Go Ahead profiteerde meteen. De linksback van de gasten werd niet goed opgepakt en mocht te makkelijk een voorzet geven. Deze voorzet was uitstekend en werd van dichtbij binnen gekopt: 0-4.

In het laatste kwartier was het voor Wilsum vooral overleven geblazen en proberen de marge beperkt te houden, want veel spelers liepen op hun laatste benen. De gasten wisten nog een keer te scoren via een fraai afstandsschot van de linksback. Zo eindigde het duel in 0-5.
Wilsum kende absoluut goede fases in deze wedstrijd, maar deze sterke tegenstander wist van ieder foutje aan Wilsummer-zijde te profiteren en daardoor stond er toch een ruime score op het bord na 90 minuten spelen. Het is aan Wilsum om te leren van de fouten, maar ook de positieve dingen mee te nemen van deze wedstrijd. Deze wedstrijden worden met name gebruikt om fitter te worden en het tactische plan van de trainer steeds beter toe te gaan passen. Daarom speelt Wilsum aanstaande dinsdag weer een oefenwedstrijd, thuis tegen Lemele. Zaterdag 8 september staat de bekerwedstrijd in en tegen Zalk op het programma. Tot dan!

Foto’s Daan Anthony

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here