Voorbeschouwing Go-Ahead Kampen – Scherpenzeel

233

Door Robert Hamer.

Go-Ahead Kampen won afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen ASV Dronten (0-3). De 1e helft van de streekderby was gelijkwaardig, maar GAK dicteerde de gehele 2e helft en liep uiteindelijk uit na een ruime zege. Ook nu waren er veel supporters uit Kampen aanwezig. Wat dat betreft leek het wel een thuiswedstrijd. Het was alweer de 5e overwinning op rij voor de rood-gelen.

A.s. zaterdag komt Scherpenzeel naar Kampen toe. De ploeg werd vorig seizoen met overmacht kampioen in de 2e klasse G en het elftal van hoofdtrainer Dik Peters van Ton is nu terug te vinden op de 7e plaats met 9 punten uit 6 wedstrijden. Men heeft een aantal zeer behendige aanvallers in huis. Ismail Ouaddouh wist vorig seizoen 30 keer het net te vinden en Tevfik Ceyar was 18 maal trefzeker. Scherpenzeel voetbalde in het seizoen 2013-2014 nog in de 4e klasse en heeft de laatste jaren dus een flinke opmars gemaakt in het amateurvoetbal.

Go-Ahead Kampen heeft goede herinneringen aan Scherpenzeel, want op 4 juni 2005 speelden de rood-gelen de beslissingswedstrijd in Scherpenzeel  tegen TOGR om promotie naar de hoofdklasse. GAK won toen afgetekend met 4-1 en Rudi Spaan scoorde 3 keer. Met 9 supportersbussen vol supporters gingen we in optocht door Kampen en werd er een groots feest gevierd.

De wedstrijd op ons eigen Sportpark Middenwetering begint zoals gebruikelijk om 15.00 uur. Voor aanvang wordt er één minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Elly Zandbergen, de moeder van Go-Ahead Kampen aanvoerder Jurrian Zandbergen en vrouw van oud-trainer en supporter Anton Zandbergen. Ik verwacht een open wedstrijd met veel doelpunten. Tot zaterdag !!