Megascore voor Go-Ahead Kampen door groot klasseverschil

520

Tussen begin- en eindsignaal…

speelde Go-Ahead in de bekercompetitie in een regenachtig Zwolle tegen 3e klasser CSV’28, dit jaar gepromoveerd in de nacompetitie. De oranje-witten hebben het op dit niveau erg moeilijk en sluiten de ranglijst met één schamel punt uit zeven wedstrijden. Uiteraard was men kansloos tegen de eerste klasser en na een 0-3 ruststand zegevierden de Kampenaren met 0-8.

Toch een compliment voor de thuisclub dat de score pas na 28 minuten geopend werd. Grote man werd Jurrian Zandbergen die maar liefst voor vijf treffers zorgde. Voor de rust al een hattrick. Het was bijna steeds eenrichtingsverkeer en door soms nonchalant te voetballen liep de score niet nog hogerop. Het klasseverschil was veel te groot. Maar CSV bleef netjes voetballen en trachtte een paar keer naar voren te komen. Scheidsrechter was de heer J.H.M. Compagner uit Heino die in dit sportieve duel geen kaarten hoefde uit te delen.

Trainer Marco Roelofsen stuurde de volgende elf binnen de lijnen: Bram van Enk (59. Joop Meysen), Dennis van der Wal, Nick Hendriks, Arjan Wiegers (54. Julian Hellendoorn), Jurrian Zandbergen, Timothy Fechter, Nick Bakker, Niek van Enk, Wilbert Wessels, Niek Bongers (keeper), Adi Draganovic (59. Wail Doufikar).

Bij dreigende luchten trapte CSV af. Al spoedig een aanvallend Go-Ahead en de eerste kansen dienden zich aan. Bij een eerste hard schot van Niek van Enk redde doelman Petrik Woudsma met de voet. Een mogelijkheid daarna voor de opkomende Nick Hendriks, maar aanvoerder Mike Frederiks maakte hem de bal keurig afhandig. Bij een hard schot van Jurrian Zandbergen liet de keeper de bal los, maar kon nog voor de lijn een doelpunt voorkomen. Bij een hard schot van Nick Hendriks redde de goalie uitstekend. CSV probeerde er wel uit te komen, maar dat lukte af en toe en uiteindelijk zonder gevaar. Uit een voorzet van Arjan Wiegers schoot Wilbert Wessels de bal net over de lat. Na 28 minuten was het eindelijk raak. Uit een voorzet van Arjan Wiegers kopte Jurrian Zandbergen de 0-1 binnen. Zes minuten later volgde de 0-2. Na een goede aanval over links kwam de bal via Wilbert Wessels die Jurrian Zandbergen in stelling bracht en hij scoorde waarbij de doelman de bal nog iets aanraakte. Na 42 minuten de 0-3, toen wederom Jurrian prima de bal in de hoek schoot na voorbereidend werk van Adi Draganovic.

Acht minuten was de tweede helft oud, toen na een corner van Arjan Wiegers er een kopbal van Jurrian Zandbergen volgde en Iwan Rimon de bal vlak voor de doellijn weghaalde. De 0-4 kwam op naam van Wilbert Wessels na goed werk van Dennis van der Wal Even later zag Wilbert Wessels de doelman met de voet redden. Halverwege de tweede helft de 0-5 toen Jurrian Zandbergen de bal onder de doelman doorschoot na een mooie voorzet van Nick Bakker. Twee minuten later het halve dozijn treffers en weer uit een voorzet van Nick Bakker zorgde Jurrian Zandbergen voor zijn vijfde. Na genoten te hebben van een prima actie op het middenveld van Wail Doufikar werd na 80 minuten de 0-7 bereikt. Er volgde op links een actie van Julian Hellendoorn en vervolgens schoot Niek van Enk de bal tegen de paal en schoot raak in de rebound. Het slotakkoord was eerst een overtreding op Julian Hellendoorn en de arbiter paste de voordeelregel toe en via Wail Doufikar was het Dennis van der Wal die de eindstand op 0-8 bepaalde. Uit een mooie vrije trap van CSV toch nog bijna een tegentreffer, maar doelman Niek Bongers redde vlakbij de paal.

Hopelijk een goede generale voor de topper van komende zaterdag op sportpark De Venen tegen KHC. Aanvang om 18.00 uur!!!