KHC moeizaam langs DSV’61 uit Doornspijk

287

Er was vooraf gewaarschuwd voor onderschatting en dat gebeurde wel degelijk. De leuke dorpsclub dat speelt in de 3e klasse stond compact te verdedigen en wilde van geen wijken weten.

KHC speelde in een veel te laag tempo om de muur te slechten, en tot overmaat van ramp kwam het ook nog achter met 1-0. Bij een hoekschop stond de defensie even niet op te letten en kon Jeffrey Schreurs van de thuisclub zomaar raak koppen. KHC kreeg wel enkele kleine kansen maar echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van DSV’61. Tot de rust was het dan ook een matige pot voetbal van KHC zijde. Na de thee wilde KHC het recht zetten. Op het vlakke natuurgrasveld en de stromende regen werd het ineens een wedstrijd en begon KHC er weer in te geloven.

Het tempo ging omhoog en daar had DSV’61 het moeilijk mee. Het vele loop werk begon zijn tol te eisen. Het inbrengen van Burak Alp en Nick Notrot als verse krachten bracht de boel in beweging. In de 64e minuut een kans voor Brenn de Lange op aangeven van Romano Luhukay, maar de inzet ging net naast. En even later leek de 2-0 op de borden te komen. Een foutieve pass op het middenveld bracht een aanvaller van DSV’61 in stelling, maar met een geweldige redding wist inval doelman Bryan Wielandt erger te voorkomen. Pas in de 70e minuut kwam KHC langszij, een harde voorzet van Romano Luhukay bereikte Kevin Isidora die fraai scoorde 1-1. Vervolgens kwam toch het klasse verschil boven, in de 78e minuut werd het 1-2 via een door Jeffrey de Nooijer genomen vrijschop. De vrijeschop werd hard langs de muur in de linker benedenhoek geschoten en kwam KHC op voorsprong. Even later ging de wedstrijd in het zogenaamde slot, een individuele actie van Romano Luhukay bracht de eindstand van 1-3 op het scorebord. De jeugdige scheidsrechter Remon Tulen uit Barneveld hield de sportieve wedstrijd prima onder controle.

Resumerend: Een moeizaam behaalde overwinning waar uiteindelijk niets op af te dingen viel gezien het krachtsverschil. Het leuke jeugdige thuisteam vocht voor wat het waard was, en kan terug zien op een prima gespeelde wedstrijd. KHC had het gedurende de hele 1e helft moeilijk, speelde te traag en zonder de nodige overtuiging. Uit eindelijk kwam het in de slotfase allemaal nog goed, en zette het een prima uitslag neer.

Man van de wedstrijd – Jesse Betaze

Volgende week de kraker tegen stadsgenoot GoAhead Kampen. De derby waar iedereen in Kampen naar uitkijkt, zal voor veel publiek gespeeld gaan worden. GoAhead is in vorm en is ongeslagen. Maar KHC is thuis nog ongeslagen en zal die status vast willen houden. We hoeven gelukkig niemand voor deze wedstrijd de motiveren, want de spelers zijn er in hun hoofd allang mee bezig. U kunt er bij zijn zaterdag op Sportpark De Venen waar de wedstrijd om 18.00 uur begint. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bram Pleiter uit Groningen geassisteerd door de neutrale assistentscheidsrechters Mark Pelgrom uit Klarenbeek en Dennis van Leussen uit Wierden. Er worden veel supporters en belangstellenden verwacht, dus vraagt het bestuur van KHC uw medewerking om zoveel mogelijk op de fiets te komen.
Na afloop is er muziek in de kantine van KHC, met de zangers Jac Ruiten en Rob Hollander.