‘Kraker’ met een kater voor Go-Ahead Kampen

271

(Wedstrijdverslag door Robert Hamer / Foto’s Jan Noordman)

De rood-gelen begonnen prima aan de wedstrijd maar verzuimden in deze voetbalkraker om de gewenste drie punten binnen te hengelen.

In de 6e minuut de 1e mogelijkheid van de wedstrijd. Wilbert Wessels legde de bal af op Jurrian Zandbergen en zijn schot ging rakelings langs de voor Go-Ahead Kampen verkeerde kant van de paal. 2 minuten later een goede pass van Adi Draganovic op Nick Hendriks, maar zijn inzet werd gepakt door de ervaren doelman Jeroen van Binsbergen (die na dit seizoen stopt met voetballen).

In de 15e minuut kreeg GAK loon naar werken. Wail Doufikar kwam via de rechterkant van het veld prima door, gaf de bal af op Wessels en zijn inzet was raak, 1-0. Een uitstekend begin van de Kampenaren. SDV Barneveld schrok hierna wakker. In de 17e minuut was de levensgevaarlijke topscorer Rick Degenaar dichtbij de gelijkmaker, maar hij miste oog in oog met Tim Noordman. Twee minuten later was het wel raak voor de Barnevelders. Een prima combinatie door het centrum van de verdediging tussen Degenaar en Rico Kuijt en laatstgenoemde ronde beheerst af, 1-1. Hierna nam GAK weer het initiatief en tussen minuut 22 en 24 werden er drie grote kansen gecreëerd. Draganovic zette met een steekpass Doufikar alleen voor van Binsbergen, maar die redde met de voet. Een corner werd door Dennis van der Wal ingekopt, maar wederom bracht van Binsbergen redding. Tot slot belandde een voorzet op maat van wederom Draganovic op het hoofd van Niek van Enk, maar de bal ging maar net naast.

Voor de pauze nog één grote kans. In de 40e minuut ging een vrije trap van Doufikar in de muur, de bal kwam vervolgens bij Laurens van Keulen terecht en zijn inzet werd met de nodige moeite van de doellijn gehaald. Ruststand 1-1, waar het minimaal 3-1 voor Go-Ahead Kampen had moeten staan.

In de 2e helft een totaal ander spelbeeld. Johan de Man, hoofdtrainer van SDVB, had in de rust wat dingen omgezet en hierdoor kreeg men grip op de wedstrijd. Na 49 minuten spelen resulteerde dat al in de 1-2. Een schot van Lesley de Vette ging bij de korte hoek binnen. GAK was het volledig kwijt en SDVB kreeg twee levensgrote kansen op de 1-3, maar tot twee keer toe was Degenaar niet scherp in de afronding. Roelofsen greep in en bracht in de 61e minuut Arjan Wiegers en Samir Merraki in het veld voor Nick Hendriks en Niek van Enk. Er werd overgeschakeld van een 5-3-2 systeem naar 4-3-3. Dit leverde echter niks op en de SDV Barneveld was in de 2e helft heer en meester in Kampen. In de 74e minuut besliste Degenaar de wedstrijd door van dichtbij de 1-3 binnen te schieten. 3 minuten later kwam Nick Bakker in het veld voor Doufikar. SDVB kreeg nog twee mogelijkheden om de score verder op te voeren. In de 82e minuut een kopbal van Kevin Ooms uit een hoekschop, maar Noordman bracht redding en na 89 minuten spelen was Kuijt dichtbij zijn 2e treffer van de middag, maar hij schoot de bal naast. Zo eindigde deze kraker in een 1-3 overwinning voor de Barnevelders.