KHC en Hierden komen niet verder dan een remise

151

KHC is er niet in geslaagd om de punten in Kampen te houden zaterdagmiddag. Na de matige oefenpot van vorige week zaterdag tegen het Zwolse WVF was de aanhang wel weer even toe aan een leuke wedstrijd. Dat werd het ook, want beide teams hadden zich al verzekerd van weer een jaar 1e klasseschap en dat was aan het spel te merken.

KHC ging slecht van start want na 4 minuten stond hat al op een vroege achterstand na mistasten in de KHC defensie. De 1e mogelijkheid voor KHC kwam in de 12e minuut maar een vrije schietkans voor het doel van Burak Alp ging richting het Hoornbeeck College. Even later in de 16e minuut wederom een kans voor Burak Alp maar nu vond hij de uitstekende doelman van Hierden op zijn weg. In de 19e minuut kwam de 1-1. Burak Alp plaatste de bal goed door op Romano Luhukay die fraai scoorde. In de 35e minuut leek KHC op voorsprong te komen toen Karim Gabara op de doelman af ging. Bij zijn harde inzet had hij de pech dat de Hierdense sluitpost zich met een uiterste krachtsinspanning in de baan van het schot gooide en zodoende Gabara van het scoren af hield. De 2e helft begon het een enorme kans voor Hierden, maar de aanvaller schoot de bal voor open doel rakelings naast.

Vervolgens een enorme kans voor Karim Gabara maar ook hij kon de bal niet tussen de palen krijgen voor open doel. De inzet belande hard tegen de paal en stuiterde het veld weer in. Hierden wist even later wel tot scoren te komen. Vanuit een vrije schop, die door doelman Jorian van Dijk gepareerd werd kwam de bal bij een aanvaller van Hierden die hard raak schoot. KHC kwam vervolgens weer langszij via een prachtige treffer van Burak Alp die de bal strak in de rechter kruising schoot. In de slotfase kwam Hierden voor de 3e keer op voorsprong na een fout in de KHC defensie. In blessuretijd kwam KHC wederom langszij via een benutte penalty van Nick Notrot na een handsbal van een Hierdense verdediger. De goed leidende arbiter Kevin Moed uit Klazinaveen vond het hierna welletjes en zo eindigde de wedstrijd in een terechte remise.

Resumerend: KHC en Hierden hebben de toeschouwers goed vermaakt. In een aantrekkelijke wedstrijd vielen 6 doelpunten en waren er diverse kansen en mogelijkheden. Het was te zien dat de spanning er een beetje af was, en dat kwam de aantrekkelijkheid ten goede. Na afloop werd er gezamenlijk gefeest in de KHC kantine op klanken van zanger Jac Ruiten. Man van de wedstrijd – Bjorn van Enk

Volgende week gaat KHC naar Veenendaal. Daar moet het aantreden tegen De Merino’s dat nog niet helemaal veilig is.
De wedstrijd op Sportpark De Groene Velden aan de Wageningselaan 5 in Veenendaal begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Nick Wenneker uit Vorden.