Veel te doen en te zien op het Stripspektakel in Kampen

341

Ingezonden door Stichting Stripspektakel Kampen

Morgen, zaterdag 17 augustus, is het weer zover: het Kamper Stripspektakel, het toetje van de zomervakantie! Het Kamper Stripspektakel is te vinden vanaf het van Heutszplein tot en met het Koeplein.

Het nieuwe stripalbum van Sam & Sarah wordt gepresenteerd bij de officiële opening in de De Stadskazerne, waar ook de bekendmaking van de winnaar van de Grote Striptekenwedstrijd zal zijn. Verder is er een speciaal kinderplein, en op het van Heutszplein een spectaculair rolstoelparcours, mede mogelijk gemaakt door PGVZ – Zorg en begeleiding. Ook kun je je weer uitleven op het enorme graffitidoek, en onze ballonnenartiest, Herrie de Heks, Ridder Dolf en de Dutch Lucky Luke zijn van de partij.

Het wordt een feest voor jong en oud!

Tijdens het Kamper Stripspektakel van dit jaar presenteren we het stripalbum Sam en Sarah, ‘Je kunt meer dan je denkt’ over twee kinderen in een rolstoel, over de moeilijkheden die ze tegenkomen, maar ook over de vele mogelijkheden die ze ontdekken om zelfvertrouwen te krijgen en hun zelfredzaamheid te vergroten. Het is gebaseerd op de cursus die is ontwikkeld door Kees-Jan van der Klooster van K-J Projects. Hij nam niet alleen het initiatief voor deze strip, maar organiseert met zijn team vandaag een speciaal rolstoelparcours, waar valide en mindervalide kinderen onbezorgd met elkaar kunnen spelen. Je kunt het rolstoelparcours vinden op het Van Heutszplein.

Natuurlijk hebben we het hele terrein van het Kamper Stripspektakel zoveel mogelijk rolstoeltoegankelijk gemaakt, zodat iedereen zo goed mogelijk en zo dicht mogelijk bij de vele signerende tekenaars kan komen en de voorstellingen, zoals die van Herrie de Heks, goed bereikbaar zijn. Ook de handelaren hebben toegezegd met de indeling van hun kramen rekening te houden met rolstoelers.

En laten we dit afspreken: als we dit keer nog hier en daar een steekje laten vallen, proberen we het volgend jaar beter te doen. Want het Kamper Stripspektakel? Juist, dat is een feest voor IEDEREEN!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here