KV DOS Kampen maakt geen kans in Leusden

255

Zaterdag speelde KV DOS Kampen de eerste competitiewedstrijd tegen Antilopen uit Leusden. Het werd niet de start wat men verwacht en gehoopt had.

Antilopen startte voortvarend en wist gemakkelijk en snel de korf te vinden waardoor er na tien minuten spelen al een stand van 7-2 op het scorebord stond. Coach Michaël Jongman greep direct in en zag dat de startopstelling niet bracht wat hij verwacht had. Hij wisselde de heren Dennis van Putten en Wesley Doorn van vak waardoor er meer evenwicht kwam in beide vakken. Echter liet de thuisploeg zich niet van de wijs brengen, mede door veel lengte in de ploeg konden ze steeds opnieuw hun aanvallers in stelling brengen waardoor ze gemakkelijk wegliepen naar een ruststand van 14-7.

Na de rust leek het even dat DOS terug konden komen. Bij een stand van 15-10 was er weer enige hoop, echter liet de ploeg uit Leusden zien dat ze meer scorend vermogen in huis hebben dan de korfballers uit Kampen waardoor ze gemakkelijk de voorsprong wisten vast te houden. Uiteindelijk stond de eindstand van 21-14 op het scorebord.
Met een kater liepen de korfballers uit Kampen van het veld, dit was niet de gedroomde start van het seizoen waarop gehoopt was. Volgende week is de tegenstander Tweemaal Zes uit Maartensdijk en er zal beslist moeten worden gewonnen om niet al snel in de gevarenzone te belanden.

Scores: Daniël Lewerissa 4, Matthijs Bastiaan 3, Esther Hamberg 3, Yvonne ten Hove 3 en Nikita Brehler 1.