Slechte competitiestart Go-ahead Kampen

287

(Ingezonden sport)

Tussen begin- en eindsignaal….

begon Go-Ahead de competitie met een kansloze 5-0 nederlaag in Ede tegen DTS’35. Wat zelden gebeurd is dat de rood-gelen nauwelijks kansen hebben gehad op één of meer doelpunten. De thuisclub deed het veel beter met overtuigend voetbal en na 45 minuten stond er al een 4-0 stand op het scorebord. In de tweede helft hoefde DTS niet meer zonodig en in een fase waren de Kampenaren zelfs de betere ploeg. Eén treffer werd er nog aan toegevoegd en aldus toch wel beschamend verlies. Uiteraard werd Jurrian Zandbergen gemist en daar kwam vorige week aanvoerder Dennis van der Wal met een fikse blessure bij. Geheel fit was Arjan Wiegers niet en stond wissel. Als reservekeeper zat good-old Cor Straetemans op de bank. Terug van blessures waren Bram van Enk en Laurens van Keulen. Aanvoerder was nu Michael Lanting die dat in de laatste bekerwedstrijd ook werd toen Dennis van der Wal uitviel. In dat verslag was vermeld de naam Zyech i.p.v. Ziyech van Lelystad’67. Evenals Go-Ahead miste DTS ook op een haar na de hoofdklasse.

Trainer Marco Roelofsen begon bij fraai najaarsweer (maandag begint de herfst) met de volgende elf: Niek Bongers, Bram van Enk, Nick Hendriks (39. Rob ter Horst), Michael Lanting, Niek van Enk, Wilbert Wessels, Timothy Fechter, Samir Merraki, Gianlucca van der Vegt, Adi Draganovic, Laurens van Keulen (46. Jeffrey van Ommen).
Scheidsrechter was de heer M. de Boer uit Harderwijk. Vanaf de aftrap kreeg Go-Ahead al in de eerste minuut een hoekschop die goed weggewerkt werd door de Edese defensie. Aan de andere kant gebeurde direct hierop hetzelfde. Door het felle zonlicht was het spel vaak moeilijk te volgen en de doelpunten ontstonden door uitgespeelde kansen. Nick Hendriks schoot de bal in het zijnet en na 17 minuten namen de blauw-witten de leiding. Een onzeker moment in de Kamper defensie en ineens een mogelijkheid voor de prima spelende Anouar Tmim die de 1-0 binnen schoot. Tegen het einde werd hij als man van de wedstrijd uitgeroepen. Na een harde voorzet van Kamper zijde werd de bal knap weggekopt door Joel van Wijk. Na een half uur kwam DTS op 2-0 door Jamal Ouassif, maar hier ging een overtreding aan vooraf. Marco Roelofsen maakte de arbiter hierop attent en dat leverde hem een gele kaart op. Na een goede redding van Niek Bongers kwam de rust in zicht en DTS sloeg in korte tijd tweemaal toe. Eerst de maker van de 1-0 die ook de 3-0 liet aantekenen en even later zelfs de vierde treffer en nu schoot Frank Hol raak.
De trouwe Kamper aanhang was na de rust bang voor een grote uitslag, maar het bleef bij één doelpunt en daar de rood-gelen er niets tegenover konden stellen werd het aldus een, al erg genoeg, 5-0 nederlaag. Over de tweede helft valt weinig te vertellen. DTS begon weer sterk, maar men hoefde niet meer zo nodig.

Onbegrip was er voor de scheidsrechter en vooral de assistent-scheidsrechter toen na een vrije trap er meer dan duidelijk hands gemaakt werd door Kevin Velthuizen en de bal niet op de stip kwam. Zelfs de keeper gaf één en ander toe. Go-Ahead was nu de betere ploeg, maar tot echte kansen kwam het niet. Bij een overtreding van Timothy Fechter werd er wel een penalty gegeven en ook een gele kaart. De strafschop werd keurig ingeschoten door Jasper Verstraten: 5-0. In het nog lange restant gebeurde er weinig meer, al kreeg de thuisclub vlak voor tijd nog een grote kans op een zesde treffer. Hopelijk dat Go-Ahead komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen DOS’37 sowieso tot echte kansen komt en dat het dan niet aan de afwerking ontbreekt.

Foto’s: Willibrord