Zondagmiddag 1 december Bigband Kampen in de Vier Jaargetijden

338

KAMPEN – Bigband Kampen speelt op zondagmiddag 1 december in de Vier Jaargetijden aan de IJsselkade 59 in Kampen. Vanaf 15.00 uur speelt de 18-koppige band onder leiding van Ton Nieuwkamp een aanstekelijke mix van pop, soul, rock en swing.

 

Een primeur is er deze middag voor Guinevere van Dijk, die de zang voor haar rekening neemt en de vocale sectie komt versterken. Zij zal onder andere nummers van Amy Winehouse en Aretha Franklin vertolken, waarbij het bekende ‘Think’niet mag ontbreken.  Daarnaast is er op 1 december misschien al een voorproefje van het kerstrepertoire waaronder All I want for Christmas van Maria Carey.

Nieuwe Muzikanten
Naast het aantrekken van een nieuwe zangeres is de band er ook in geslaagd de bezetting op instrumentaal gebied te versterken. In Cees van den Boogerd is een nieuwe pianist gevonden, Martijn Holleboom is de nieuwe gitarist en bij de trompetten is er versterking gevonden in Willem van Loenen. Daarmee zijn alle vacatures weer opgevuld die ontstonden na het vertrek van afgestudeerde en verhuisde studenten van Artez, die gedurende hun studie deel uitmaakten van Bigband Kampen. De band is dit seizoen dan ook vol energie begonnen aan het studeren van nieuw repertoire, waarvan op 1 december al een deel te horen is. Het concert is verder zoals Bigband Kampen bekend staat: leuke, aanstekelijke  muziek in een gezellige, ongedwongen sfeer.

Trombonisten
Bigband Kampen is komende weken verder nog te horen bij Kerst in Oud Kampen op 21 en 22 december. Tijdens KioK speelt de band vanaf het eind van de middag in de Stadsgehoorzaal. In diezelfde Stadsgehoorzaal is Bigband Kampen ook present op 1 januari, wanneer in de foyer van de Stadsgehoorzaal  ’s middags het Katerconcert plaatsvindt, met Tijs van Dijk en Guinevere van Dijk op zang en Han Koek als solist op trombone.  Tijdens deze concerten laat de band zich versterken door invallers op trombone.  Het zou fijn zijn als komend jaar ook op deze plekken weer eigen muzikanten van Bigband Kampen spelen. Trombonisten met belangstelling voor lichte muziek zijn van harte welkom om een keer vrijblijvend te komen luisteren of meespelen bij een repetitie. Binnen de band heerst een leuke, informele sfeer en tijdens de pauze en na afloop van de repetitie is er bij een drankje ook zeker tijd en ruimte voor de onderlinge sociale contacten.  Het doel van de band is op een plezierige manier kwalitatief goede muziek te maken en enkele keren per jaar op te treden bij festivals, in de schouwburg of in een grand-café.

Voor meer informatie: www.bigbandkampen.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here