Wandelen langs grafmonumenten in IJsselmuiden

Ingezonden bericht

408

Op zondag 19 juli om 14.00 uur organiseert cultuurZIEN een wandeling over begraafplaats De Zandberg in IJsselmuiden.

De deelnamekosten bedragen € 7, 50 p.p.. Het maximale aantal deelnemers bedraagt 8 personen. Reserveren voor deelname kan via kunst@cultuurzien of bel tel. (038)331 10 24. Verzamelen bij de ingang van de begraafplaats aan de Rondeweg 5 in IJsselmuiden.

In 1826 kwam er per koninklijk besluit een einde aan het begraven in kerken en binnen de stadsmuren. Voor de Kampenaren werd een ”algemene” begraafplaats aangelegd op De Zandberg in IJsselmuiden. Al snel gevolgd door een Israelitische begraafplaats. Later volgde een apart gedeelte voor het katholieke volksdeel. Tijdens de wandeling komt de historie van de begraafplaats aan de orde, wordt ingegaan op de symboliek van grafmonumenten en passeren de levensverhalen van voor Kampen belangrijke personen, waaronder bankdirecteur Frans Walkate, stadsarts Derk Mestingh en burgemeester Ebbinge.

De wandeling over De Zandberg is de eerste in een serie van drie zomerse themawandelingen van cultuurZIEN. De volgende wandelingen staan gepland voor 16 augustus (Stroomafwaarts) en 13 september (Leren in Kampen). Meer informatie is te vinden op cultuurzien.nl