vrijdag, september 20, 2024

HomeRegiosportRonald Arends voor KHC weer doeltreffend in slotfase

Ronald Arends voor KHC weer doeltreffend in slotfase

-

Paasmaandag moest er aangetreden worden tegen laagvlieger SKV ( Sport Kweekt Vriendschap).KHC moest aantreden zonder de in de warming up geblesseerd geraakte laatste man Lesley de Munnik, en zonder de steun van de 5e colonne die Sail Kampen verkoos boven deze wedstrijd ( jammer) Wat voor eieren de ploeg uit Wageningen paasmaandag had genuttigd weet ik niet, maar KHC werd overlopen. SKV dat vocht als leeuwen maakte het KHC behoorlijk lastig, en het kreeg ook enkele mogelijkheden de score te openen. Daarbij moet worden aangetekend dat de kwaliteit in de afronding ontbrak.

KHCKHC kreeg ondanks het spel nog wel de beste kansen, in de 12e minuut lied Jeffrey van der Vlist een kans onbenut. In de 29e minuut leek KHC op voorsprong te komen maar de inzet van Ronald Arends keerde terug van de doelpaal. Verwacht werd dat KHC na rust beter uit de kleedkamer zou komen, want het vertoonde spel was niet om aan te zien. Wel werd er hard gewerkt maar enkele spelers speelden zo onrustig en leken het wereldrecord bal inleveren te willen veroveren. Gaande de 2e helft werd het wat beter en kreeg KHC ook weer wat kansjes, waarbij spits Ronald Arends telkens inbreng had. In de 61e minuut kopte hij de bal pan klaar voor Leroy Knol die fraai uithaalde 0-1.

Enkele minuten later werd het zelfs 0-2 na een benutte strafschop van Arjan Bults, wegens het onderuit halen van Justin Drost. KHC leek even op rozen te zitten, maar via een terecht gegeven strafschop veroorzaakt door Arjan Bults kwam de aansluittreffer. Enkele minuten later kwam SKV op gelijke hoogte. Na een te gemakkelijk gegeven vrijeschop voor de 16 meter wegens praten kwam de bal bij een aanvaller die wel raad wist met het buitenkansje 2-2. En terwijl er niemand meer in geloofde zette KHC nog een keertje aan en via Justin Drost kwam het tot een ingooi in de uiterste hoek. De inworp van Tom Diender werd door gekopt of stuitert zomaar voor de voeten van spits Ronald Arends die verwoestend uithaalt 2-3. Dit alles in de 90e minuut. Het werd in de slotfasen nog even billenknijpen maar KHC gaf de voorsprong nu niet meer weg.

Resumerend een toch wel verdiende zege op basis van kwaliteitsverschil, in een wedstrijd die door KHC onder zijn niveau werd gespeeld. SKV verdient een groot compliment om het KHC zo lastig te maken. Grote man aan KHC zijde was natuurlijk Ronald Arends, de topscoorder van de 2e klasse G moet zich nog 2 keer opladen en zal er ook zeker staan. Aankomende zaterdag geen voetbal i.v.m. Koningsdag. De week erop de kraker tegen de polderbewoners ASVD. De wedstrijd is bepalend voor het kampioenschap in de 2e klasse G, dus er zal zeker veel belangstelling voor zijn. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint 3 mei om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter P. van der Pol uit Zwolle.