Aanstaande vrijdag Chansons van Edith Piaf in De Burgwal

FRANCE - 1961: Edith Piaf (1915-1963), French singer. Paris, Olympia, in January, 1961. (Photo by Lipnitzki/Roger Viollet/Getty Images)

De chansons van Edith Piaf zijn vrijdag 25 maart live te horen in De Burgwal. Het Belgische Les Triadours geeft met de muzikale voorstelling ‘Edith’ aan de hand van Piafs muziek een inkijkje in het bewogen leven en werk van Edith Piaf, de beroemdste zangeres van het Franse chanson. Piaf werd bekend met hits als La Vie En Rose, L’Hymne A L’Amour, Milord en Non, Je Ne Regrette Rien. Tickets zijn te koop via www.deburgwal.com en kosten 17,50 in de voorverkoop.

Edith Piaf wordt geboren in een van de armste wijken van Parijs, maar groeit uit tot de beroemdste zangeres van het Franse chanson. Haar stem met het sterke vibrato, haar compromisloze en gepassioneerde zangstijl zijn direct herkenbaar. Piaf zingt over het keiharde leven op straat: over armoede, overleven, seks en liefde. Ze verslijt een reeks minnaars, verliest een geliefde bij een vliegtuigongeluk, overleeft een paar auto-ongelukken, raakt verslaafd aan alcohol en morfine en bezoekt afkickklinieken. Maar ondanks alles zingt de ex-straatzangeres onvermoeibaar door, maakt succesvolle tournees en scoort in de loop van 27 jaar wereldberoemde hits als: La Vie En Rose, L’Hymne A L’Amour, Milord en Non, Je Ne Regrette Rien. Edith Piaf sterft in 1963 aan kanker, 47 jaar oud. Tijdens haar leven steunt Edith Piaf vele andere zangers en componisten in hun carrière, onder wie Yves Montand, Georges Moustaki en Charles Aznavour.

Les Triadours (BE)

Mireille Vaessen is de zangeres en frontvrouw van het uit België afkomstige Les Triadours en zij dook voor deze muzikale voorstelling in de brieven, interviews en films van Edith. Vaessen speelde muziektheater voor jong en oud en zingt al heel haar leven in verschillende genres. Van jazz, blues en soul tot echte rock ’n roll. Vol overgave vertelt ze hier een verhaal van armoede en hoop, passie en verdriet, succes en ongeluk, maar altijd doorspekt met die onsterfelijke chansons. Ze laat zich muzikaal bijstaan door Martine de Kok (piano, accordeon & zang)) en Sam Pasternak (gitaar, cello & piano).

De Chansons van Edith Piaf
Vrijdag 25 maart, De Burgwal
Zaal open 19:30 uur

Aanvang 20:30 uur

Online voorverkoop € 17,50

Avondkassa € 20,00


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*