Aanstaande zaterdag de derby: KHC ontvangt Go-Ahead Kampen

Afgelopen zaterdag heeft GAK tegen directe concurrent Nunspeet hele goede zaken gedaan door een 3-2 overwinning uit het vuur te slepen. Gemakkelijk ging het zeker niet, maar dat kwam mede doordat Nunspeet over veel kwaliteit beschikt.

Hoofdtrainer Edwin van Nijen zei na afloop: ‘’We hebben vandaag een redelijk acceptabele wedstrijd op de mat gelegd. De rode kaart van Nunspeet was wel doorslaggevend, want daarvoor waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. In de 2e helft hebben we het veel beter gedaan. We hielden het tempo toen hoog en via de flanken kwam Madih Doufikar vaak gevaarlijk door en dat was aanleiding tot twee schitterende kopgoals van Jurrian Zandbergen. Al met al ben ik tevreden met het resultaat.’’
KHC-GA (32)
A.s. zaterdag staat er wederom een geweldig affiche op het programma, want we mogen afreizen naar Sportpark de Venen, waar KHC op ons wacht. De ploeg van hoofdtrainer Herman Oosterhaar doet het dit seizoen gewoonweg prima. De Kampenaren zijn terug te vinden op de 7e plaats met 22 punten uit 16 wedstrijden. Afgelopen zaterdag behaalde KHC, ondanks het gemist van een aantal basisspelers, een prima resultaat bij Berkum (0-0). Men was na de ontluisterende 2-4 nederlaag tegen hekkensluiter Enter Vooruit gebrand op eerherstel. Clubtopscorer is Tom Diender (8 goals). Hij vertrekt na de zomer naar buurman DOS Kampen en dat was toch wel een gevoelige overstap. Het leidde tot veel onvrede bij iedereen die KHC een warm hart toedraagt. Doelstelling voor dit seizoen is handhaving in de sterke 1e klasse D en de blauw-witten zijn goed op weg om dat te realiseren.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen 5 seizoenen in competitie verband tussen KHC en Go-Ahead Kampen:

 

– 3 oktober 2015:
Go-Ahead Kampen – KHC, 2-1
Jurrian Zandbergen, Samir Merraki (Go-Ahead Kampen) en Tom Diender (KHC)

– 21 maart 2015:
Go-Ahead Kampen – KHC, 2-2
Jurrian Zandbergen, Nick Bakker (Go-Ahead Kampen) en 2x Erik Post (KHC)

– 1 november 2014:
KHC – Go-Ahead Kampen, 2-1
Madih Doufikar (Go-Ahead Kampen) en Maurice Hofstra, Ronald Arends (KHC)

– 4 mei 2013:
KHC – Go-Ahead Kampen, 1-1
Hicham Ziyech (Go-Ahead Kampen) en Brenn de Lange (KHC)

– 1 december 2012:
Go-Ahead Kampen – KHC, 1-0
Yoshua van Marle (Go-Ahead Kampen)

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

* FC Zutphen – Berkum
* Nunspeet – DTS’35
* SDV Barneveld – Enter Vooruit
* Be Quick’28 – Vroomshoopse Boys
* Sparta Enschede – WVF
* DETO Twenterand – WHC

Stadsderby’s in de top van het amateurvoetbal zijn altijd prachtig om mee te maken. Er staat veel spanning op deze Kamper derby en het beloofd een geweldige kraker te gaan worden. Go-Ahead Kampen mag als koploper geen punten verspelen, want de rood-gelen zijn in een serieuze titelstrijd beland met nummer twee SDV Barneveld. KHC daarentegen wil zich zo snel mogelijk veilig spelen. De belangen zijn dus groot. Vanuit Deventer heeft de KNVB arbiter Jan van Dijk uit Dronten aangesteld om deze beladen wedstrijd in goede banen te gaan leiden. Van Dijk is van origine een Kampenaar en ook voor hem zal dit een speciaal affiche zijn. De aanvangstijd is zoals altijd 18.00 uur, zodat vele mensen uit Kampen en de gehele regio deze wedstrijd bij kunnen wonen. Ik verwacht een doelpuntrijk duel met twee ploegen die tot op het bot gemotiveerd zullen zijn. Deze derby mag u als voetballiefhebber absoluut niet missen. Tot zaterdag !!