Acht zwemmers naar Open Nederlands Kampioenschappen

deltasteur logoMaar liefst acht zwemmers van Deltasteur strijden van 4 tot en met 6 november mee om de titelstrijd van de Open Nederlands Kampioenschappen korte baan (ONK) in sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp. Maaike Doornwaard, Gert van ’t Oever, Gert Norg, Annet van Stratum, Marleen Welten, Naomi Hofsink, Marit Boxum en Jari Hofsink vertrekken samen met hoofdtrainer Henri Kragt naar Hoofddorp.

deltasteur-onk-team
Deltasteur maar liefst 21 keer aan de start
Het achttal wat Deltasteur vertegenwoordig op de ONK korte baan verschijnen in totaal 21 keer aan de start. Kansen op een finaleplek zijn lastig in te schatten maar de dames estafette 4x200m borstcrawl lijkt de meeste kans te maken. Naast de 4x200m borstcrawl komen de dames ook aan de start op 4x100m wisselslag en 4x100m borstcrawl. Het meeste spektakel is te verwachten op de mixed estafettes waarbij twee heren en twee dames starten.
Individueel start Marit Boxum het meest van de deelnemers. Zij richt zich vooral op de 100m rugcrawl en 100m vlinderslag. De breedte van de zwemselectie van Deltasteur wordt gekenmerkt door het feit dat de zwemmers op alle slagen vertegenwoordigt zijn. De borstcrawl afstanden zijn niet meer de enige afstanden van de zwemmers maar het pakket is flink uitgebreid met de andere zwemslagen.
Hoewel het nog relatief ‘vroeg’ in het seizoen is gaan de Deltasteur zwemmers wel voor hun beste prestaties en dus verbetering van tijden. Vanaf vrijdagochtend 9:00 start het toernooi met de 4 x 50m BC mixed.
Veel bekende zwemmers op ONK
Een groot aantal bekende zwemhelden doen mee aan het ONK korte baan. Zo komt Olympisch kampioen op de 10 kilometer open water Ferry Weertman in actie. Ook Olympiërs Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Marrit Steenbergen, Esmee Vermeulen, Maud van der Meer, Kyle Stolk, Joeri Verlinden en Ben Schwietert staan op de startblokken en gaan meedoen in de strijd om de medailles. Een deel van de Paralympische selectie zal ook aanwezig zijn op dit ONK.
ONK is kwalificatiewedstrijd voor WK in Canada
In het eerste weekend van november strijden de beste Nederlandse zwemmers om de nationale titels op de korte baan in het sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp. Het ONK is een kwalificatiewedstrijd voor het WK korte baan zwemmen in Windsor (Canada) en zit daarom vol zit met spektakel, snelheid en dynamiek.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673