Activiteiten Quintus

Workshop Poezië ‘Met zingen is de liefde begonnen’

Op 29 januari is het Nationale Gedichtendag. Om in de stemming te komen geeft Herma de Beer op dinsdag 27 januari een workshop over poëzie in de bibliotheek Kampen. Aanvang 19.30 uur. De Kamper Stadsdichter, Bas Nijhof, zal een paar van zijn gedichten  voordragen en iets vertellen over het schrijven daarvan. Daarna buigen deelnemers zich over een aantal gedichten rond het thema van gedichtendag: ‘Met zingen is de liefde begonnen’.  Is poëzie moeilijk? Op die vraag wordt deze avond een antwoord gezocht. Leidraad zijn de woorden van de dichter Martinus Nijhoff: ‘Lees maar er staat wat er staat’. Deelnemers gaan een boeiende avond tegemoet waarin ze lezen, praten en luisteren. Herma de Beer is literatuurdocent en schrijfster. De avond is een gezamenlijk initiatief van de bibliotheek Kampen en Quintus. Geef je op voor de gratis workshop via info@quintuskampen.nl.

In aansluiting op de workshop Poëzie start op dinsdag 10 februari de cursus ‘Quintus Leest!’.  Tijdens deze cursus staan boeken en schrijvers uit de opkomende werelddelen centraal. Er worden nieuwe culturen ontdekt door de ogen van de schrijvers. Interesse in een schrijfcursus? Eind januari starten twee korte schrijfcursussen. Meer info: www.quintuskampen.nl.

 

Quintus organiseert boeiende cultuurreis naar Brussel

Cultuurliefhebbers opgelet! Op zaterdag 21 maart 2015 organiseert  Quintus weer de jaarlijkse cultuurreis. Verschillende Europese steden zijn de afgelopen jaren al bezocht en dit jaar gaat de reis naar de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten en Musée Fin-de-Siècle in Brussel.

Vertrek is vanaf Quintus, vloeddijk 38, Kampen. De prijs bedraagt € 65, -, inclusief vervoer, koffie op de heenreis, een lunchpakket en een eenvoudig diner.  Interesse? Aanmelden kan via de website van Quintus of via een aanmeldingsformulier, verkrijgbaar bij de administratie. Het uitgebreide programma is te lezen op www.quintuskampen.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*