Activiteiten van Quintus.

Foto_FullColor
Quintus op Full Color Festival 2014

Zaterdag 14 juni gaat het meest kleurrijke festival  van Kampen, Full Color 2014, weer van start. Het Kamper stadspark ‘De Wijde Blik’ bruist vanaf 13.00 uur met muziek, dans, kunst, theater én lekkere hapjes. Ook Quintus is weer van de partij!
Speciaal voor de kinderen organiseert Quintus diverse creatieve workshops, zoals vilten, animatie of panfluit maken. Samen met  echte kunstenaars maken kinderen prachtige kunstwerken die ze na afloop mee naar huis mogen nemen. De kinderen zijn welkom tussen 13.00 en 17.00 uur op het Beeldend Kinderplein. Het thema van dit jaar is ‘groen’.
Dit jaar speelt er veel jong talent op de Quintus podia. Op het grote podium staan frisse, jonge pop schoolbands, zoals  Throw Out The Window en Gentlemen In The Pocket, zij hebben net uit hun eerste opnames vanuit de Quintus Studio achter de rug. De bands worden afgewisseld met singer-songwriters Felix Peterson en Mijnke Sara op het kleine podium. De Quintus Soul Factory zorgt als vaste kracht van het festival weer voor de nodige funkgarantie en doet ook nog eens twee energieke rockduiten in het festivalzakje. De senioren van popkoor Rock Oud Loud rocken van het podium en de middag start met een spectaculaire dansshow. Mis het niet! Toegang is gratis!

 

‘Quintus danst’ in Stadsgehoorzaal Kampen

Op zaterdag 14 juni geven dansleerlingen van Quintus ook dit jaar weer spetterende voorstellingen in de Stadsgehoorzaal van Kampen. De leerlingen presenteren zich tijdens de middagvoorstelling van 14.30 uur en de avondvoorstelling om 19.30 uur. Alle dansgroepen van Quintus, van jong tot oud, zetten hun beste beentje voor en laten prachtige choreografieën zien.

In het programma staat onder meer het sprookje ‘Sofie’s droom’ met muziek van Tsjaikovski, uitgevoerd door verschillende dansgroepen. Naast danspresentaties van onder meer klassiek ballet, streetdance  en modern jazz, staat ook de hiphop dansgroep garant voor de nodige dynamiek. Uiteraard zijn ook de Talentklassen weer van de partij. Als je van dans houdt mag je dit zeker niet missen! Kaarten kosten € 4,- en zijn vanaf maandag 2 juni telefonisch te bestellen bij de Stadsgehoorzaal, telefoon 038 331 73 73.
Foto_Quintusdanst
In het vervolg op de voorstelling organiseert Quintus van maandag 16 juni tot en met donderdag 19 juni de ‘DansMeeweek’. Een hele week lang heb je de mogelijkheid om een dansles uit te proberen. Wil je kijken of klassiek ballet, musical/street/jazz, modern jazz  of misschien hiphop iets voor je is? Dan is dit je kans! Meld je aan via de administratie van Quintus. Het exacte programma staat op www.quintuskampen.nl.

 

Kindereinduitvoering cursisten Quintus

Op vrijdag 13 juni presenteren jonge muziekcursisten een vrolijke muziekmiddag. Het thema van deze middag is ‘Vervoer’. Het vervoersorkestje bestaat uit  14 leerlingen die onder meer spelen op viool, cello, accordeon, blokfluit en gitaar. Het jeugdige orkest speelt samen met leerlingen van de cursus ‘Muziekatelier’ swingende liedjes zoals, ‘Gaan we met de bus of met de trein’ en ‘Roei, roei, roei de boot’. Verder kun je luisteren naar een spreekkoor met instrumenten en treden kinderen individueel of in kleine groepjes op. Op het eind van de rit gaan de kinderen naar huis met lekkere autodrop! Zin in een leuk én lekker optreden? Laat je verrassen door deze jonge talentjes! Neem gerust je vriendje, buurmeisje en je familie mee. Locatie: Quintus, Vloeddijk 38, Kampen. Aanvang 17.00 uur. De toegang is gratis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*