zaterdag, juli 27, 2024

HomeRegiosportACV 3-2 Go-Ahead Kampen *VIDEO* Doelpunten

ACV 3-2 Go-Ahead Kampen *VIDEO* Doelpunten

-

Tegen koploper ACV uit Assen waren de rood gelen vanmiddag zeer dicht bij een grote stunt. Tot de 89e min leek er geen vuiltje aan de lucht, want de verdediging stond zeer goed georganiseerd en er werden in de 2e helft/slotfase nauwelijks kansen weggegeven. Toch viel de bal in de 89e min ineens verkeerd en tot overmaat van ramp werd het kort daarna ook nog 3-2.

go-ahead-kampen

ACV startte furieus aan de wedstrijd. Men kon bij winst de 2e periodetitel in ontvangst gaan nemen en de Assenaren lieten zien dat men niet voor niets bovenaan staat. Met bij vlagen uitstekend voetbal en een hoog tempo werd Kowet van meet af aan onder druk gezet. Robin Mulder (topscorer van alle hoofdklassers met tot vandaag 16 doelpunten) was in de 1e helft een grote plaag voor de verdediging van Go-Ahead. In de 1e minuut was de spits al dicht bij de openingstreffer. Een scrimmage voor het doel van de gasten en Robin Mulder raakte de paal. Kort daarna was het wederom Mulder die een aanval opzette. Hij speelde af naar Eduard de Jonge Rosa, die schoot op zijn beurt de bal goed in de verre rechter bovenhoek maar Jasper Fix liet zien dat hij een uitstekende doelman is en redde fraai. In de 10e min kwam Kowet weer heel goed weg toen Mulder de lat raakte. Kowet kwam met de nodige moeite de beginfase goed door en tegen de verhouding in stond het in de 21e min ineens 0-1. Madih Doufikar gaf vanaf de achterlijn een voorzet op maat en Yoshua van Marle kopte binnen. Na de goal kregen de rood gelen wat meer grip op de wedstrijd. Na 29 minuten was het weer de Jonge Rosa die voor gevaar zorgde. Met een geplaatst schot leek hij de 1-1 aan te tekenen, maar Yoshua van Marle bracht redding op de doellijn. 4 minuten later een hard schot van Andre Timmerman, waarna doelman John Vos redding bracht met de vuisten. In de 35e min een knappe poging van wederom de Jonge Rosa. Een identieke situatie als een paar minuten eerder, de vleugelspits van ACV schoot uitstekend maar dit keer was het Jeroen van den Bosch die de bal van de lijn wegschoot en zijn doelman te hulp schoot. Kowet leek de rust te gaan halen met een onverdiende 0-1 voorsprong, maar 2 minuten in de blessuretijd ging het toch nog mis. Robin Mulder gebruikte goed zijn lichaam en Andre Timmerman legde hem neer binnen het strafschopgebied. Arbiter Erik ter Brake was resoluut en wees naar de stip. Dit buitenkansje was aan Mulder wel besteed, 1-1, wat ook tevens de ruststand betekende.

Iedereen verwachtte dat ACV in de 2e helft zou gaan doordrukken, maar niets was minder waar. Go-Ahead Kampen liet zien dat het gegroeid is in de loop van de competitie en dat het tot aan vanmiddag niet voor niets al 6 wedstrijden op rij ongeslagen was. In de 46e min was Hussein Raza dicht bij een nieuwe voorsprong voor de Kampenaren. Hij kwam aan de rechterkant goed door, maar zijn schot werd gepakt door Vos. Na 54 minuten een vrije trap van Sander Morren en Jurrian kopte in de handen van de doelman. Kort hierna de geweldige goal van Madih Doufikar. Na goed doorzetten van Jurrian, schoot Madih vanuit een moeilijke positie de bal snoeihard in de verre linkerbovenhoek, 1-2. Grote blijdschap bij de spelers en de vele meegereisde supporters !! Kowet had de wedstrijd goed onder controle en Robin Mulder werd voorin niet meer bereikt. Telkens probeerde ACV hem in te spelen en met lopende mensen eromheen gevaarlijk te worden, maar Edwin Starke en Jeroen van den Bosch speelden beiden een uitstekende wedstrijd. Centrale verdediger Jelle Wagenaar probeerde het daarom maar eens van afstand. Zijn knappe poging werd echter stijlvol uit de bovenhoek geplukt door Jasper. Kowet leek de 3 punten binnen te hebben en mee te gaan nemen naar Kampen. Toch ging het in de 89e min nog mis. Met wat geluk belandde de bal bij de Jonge Rosa en met een prachtige uithaal in de linker bovenhoek liet hij Jasper kansloos, 2-2. Dit leek ook de eindstand te gaan worden, wat over de gehele wedstrijd gezien een verdiende uitslag zou zijn. Er waren nauwelijks blessure behandelingen geweest dus ter Brake kon elk moment affluiten. In de 92e min een duel op het middenveld en de arbiter gaf heel gemakkelijk nog een vrije trap aan ACV. In een scrimmage belandde de bal eerst op de lat en daarna kon invaller Jelle Teitsma binnen koppen, 3-2. Ongeloof bij iedereen die Kowet een warm hart toedraagt en zeer grote blijdschap bij ACV. Kowet schoot de bal nog 1 maal naar voren en via Nick Bakker volgde er nog een corner. Doelman Jasper Fix ging ook mee en hij was ook diegene die de bal op het doel wist te koppen, maar zijn poging ging rakelings naast het doel van Vos. Zo eindigde dit enerverende duel in een zeer gelukkige en zwaarbevochten 3-2 overwinning voor de Assenaren.

Doelpunten

21e min 0-1 Yoshua van Marle
45e min 1-1 Robin Mulder
58e min 1-2 Madih Doufikar
89e min 2-2 Eduard de Jonge Rosa
92e min 3-2 Jelle Teitsma

Na 6 wedstrijden op rij ongeslagen te zijn geweest volgde vanmiddag dus een hele zure nederlaag tegen koploper ACV. Aangezien Berkum, WHC en AZSV allen hun wedstrijd wisten te winnen zijn de verschillen op de ranglijst nihil. Het verschil tussen de nummer 7 CSV Apeldoorn (21 punten) en nr 12 WHC (17 punten) bedraagt slechts 4 punten. Het beloofd de komende maanden een spannende strijdt te gaan worden in de hoofdklasse C. A.s zaterdag staat er wederom een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. We mogen dan gaan afreizen naar Sportpark Orderbos, waar CSV Apeldoorn op ons wacht. De ploeg van trainer Richard Karrenbelt ging overigens vanmiddag hard onderuit bij Flevo Boys (4-0).