woensdag, april 24, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurAgenda filmhuis Kampen

Agenda filmhuis Kampen

-

filmhuis

 

Tot eind maart draaien in het filmuis Kampen de volgende films:

Vr 28 februari / za 1 maart The Butler – Verenigde Staten 2013 – regie: Lee Daniels –

Waargebeurd drama met Forest Whitaker als een Afro-Amerikaanse man die tussen 1952 en 1986 als bediende werkt in het Witte Huis.In zijn periode als bediende verandert de maatschappij om hem heen door de ‘civil rights movement’, de oorlog in Vietnam en andere belangrijke historische gebeurtenissen.

Vr 7 / za 8 maart La Bande à Picasso Spanje / Frankrijk 2013 – regie: Fernando Colomo – 103 min.

Rond 1910 heeft zich in Parijs een groepje jonge kunstenaars gevormd rond de jonge Spaanse schilder Pablo Picasso. Als een paar weken de wereld geschokt wordt door het nieuws dat de Mona Lisa is gestolen uit het Louvre, wordt de groep beschuldigd van deze diefstal en wordt Picasso opgeroepen als getuige..

Zaterdag 15 maart FILMFESTIVAL

Een dag lekker ontspannen met het bekijken van 3 films, onderbroken door een hapje, een drankje en een diner.

Titels van de films:

La tendresse – België 2013 – regie: Marion Hänsel – 78 min.

Belgisch drama over een koppel dat al vijftien jaar gescheiden is maar samenkomt door hun zoon, die een ongeluk heeft gehad.

Winter Nomads – Zwitserland 2012 – regie: Manuel von Stürler – 90 min.

Bijzondere road movie over de herders Carole en Pascal die met hun drie ezels, vier honden en meer dan achthonderd schapen de kou trotseren tijdens een vier maanden lange trektocht door een besneeuwd Zwitsers-Frans grensgebied.

The lunchbox – Regie: Ritesh Batra – 104 minuten

Huisvrouw Ila is aan een nieuwe poging begonnen om wat meer pit in haar huwelijk te brengen. Ze volgt een tip van haar buurvrouw en bereidt de lekkerste maaltijden voor de lunchbox van haar echtgenoot. Per ongeluk belandt deze op het bureau van een ongelukkige en eenzame kantoormedewerker. Er ontstaan een lunchboxcorrespondentie.

Vr 21 / za 22 maart For those in Peril Groot-Brittannië 2013 – regie: Paul Wright – 92 min.

Aaron, een jonge man uit een Schots vissersdorp is de enige overlevende van een scheepsramp. Vijf mannen zijn omgekomen, waaronder zijn broer. De inwoners van het dorp zijn erg bijgelovig en geven Aaron de schuld van de tragedie. Aaron zelf kan maar niet geloven wat er is gebeurd, en gaat alsnog op zoek naar overlevenden.

Vr 28 / za 29 maart Still Mine regie: Michael McGowan Canada – 2012- 102 min.

Craig en Irene zijn al meer dan zestig jaar getrouwd en wonen nog steeds in hetzelfde huis aan de kust van New Brunswick. Wanneer Irene tekenen van Alzheimer begint te vertonen besluit Graig een nieuw huis te bouwen zodat hij voor haar kan blijven zorgen. Als ze toch wordt opgenomen neemt Craig een drastisch besluit, ondanks dat hij voor het gerecht wordt gedaagd en er gevangenisstraf dreigt.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen