HomeRegiosportAH Van Mierlo/Reflex Kampen in een klein uur klaar met VC Sneek.

AH Van Mierlo/Reflex Kampen in een klein uur klaar met VC Sneek.

-

reflex

De mannen van AH Van Mierlo/ Reflex mochten afgelopen zaterdag aantreden tegen het eerste herenteam van het volleybalbolwerk VC Sneek. Op voorhand was dit een duel waar de mannen van Reflex zeer naar hadden uitgekeken. Niet in de laatste plaats vanwege de aanwezigheid van Klaas Jelmer Hoekstra en Jorn Meijer in de selectie van VC Sneek. Twee jaar geleden speelden zij nog bij Reflex.

De thuisploeg werd deze week gesteund door Serano en Marc. Zij waren afgelopen zaterdag de mini’s van de week en hadden de eer de eerste ballen van de wedstrijd te serveren. Nadat Sneek het inslaan had gewonnen, Reflex de toss en Daniel zijn mannen nog wat laatste tips meegaf in de hem te doen gebruikelijke stijl, kon het geweld losbarsten.

Reflex begon slordig aan de wedstrijd. De set-ups waren wisselvallig, de blokkering niet attent, de aanvallers niet scherp en de verdediging afwezig. Kortom: Veel ruimte tot verbetering. In de loop van de set ging het niveau aan de zijde van AH Van Mierlo/ Reflex omhoog. Bij vlagen werd er zelfs sambavolleybal getoond. Ook het serveren van Jorn  Diender(2 series van 4 punten) is het vermelden waard. Met name in de eindfase van de set blijkt Reflex de laatste tijd ijzersterk. Nu bleek dit weer het geval. De 18-16 voorsprong werd uitgebouwd tot een 25-17 setwinst.
De tweede set werd VC Sneek compleet overlopen. Elk van de spelers van Reflex serveerden 2 of meer punten bijeen. In deze set kwam ook de aanvalscombinatie met Sandor van Straten een paar keer goed door. Eindstand van deze set? 25-9 (!)
In set 3 ging foutenlast bij Sneek ging omlaag en waren beide teams aan elkaar gewaagd. Het publiek had dit door en ging vocaal achter de thuisploeg staan. Het  “Hij was maar een wisselspeler” vulde de hal bij een wissel van VC Sneek. In het moest het publiek nog even zoeken naar de juiste toonhoogte, maar toen deze eenmaal gevonden klonk het nummer regelmatig door de hal. Halverwege sloeg de thuisploeg een gaatje van 4 punten. Deze voorsprong werd in de loop van de set niet meer weggegeven (25-19).
Reflex wilde ook het laatste puntje in de eigen zak steken. Willem-Maarten  Heins had besloten zijn stempel op deze set te drukken. Vanaf 8-7 serveerde hij zijn team eigenhandig naar 13-7. Halverwege de set maakten Eric Berkemeijer en Tom Hanekamp hun opwachting in het team op de plaats van Jeroen van Doorne en Gerben Hendriks en pakten meteen hun puntjes mee. Uiteindelijk werd ook deze set vrij eenvoudig met 25-15 door Reflex gewonnen. Na een klein uur stond er daarmee een 4-0 overwinning op papier. Volgende week mogen de mannen uit naar de nummer 3 van de ranglijst: Animo’68 H1 uit Assen.