AH Van Mierlo/Reflex Kampen laat twee sets sambavolleybal zien

Op zaterdag 6 februari stond voor de mannen van AH Van Mierlo/ Reflex Kampen Heren 1 de 1e van twee opeenvolgende thuiswedstrijden op het programma. En, hoewel volgende week de topper en derby tegen VC Zwolle gespeeld gaat worden, was Flash uit Veendam de eerste horde die genomen moest worden.

reflex heren 1

De mannen van Reflex werden deze wedstrijd gesteund door twee zeer enthousiaste mini’s van de week: Cas en Stan. Zij leverde twee zeer puike services af en gaven daarmee het goede voorbeeld. In de eerste set leek de lange reis nog bij Flash in de benen of het hoofd te zitten. Aan Veendamse kant lukte weinig en Reflex liet zien wat het in haar mars had. Het hele aanvalsarsenaal werd uit de kast getrokken en ook blokkerend en serverend was het meer dan prima. Binnen een kwartier en in 9 rotaties (intern doelstellinkje) stond er een 25-14 stand op het bord.

Ook in set twee ging het sambavolleybal aan de kant van Reflex door. Doordat grote serviceseries aan de zijde van Reflex deze set uitbleven lukte het niet nogmaals om de set in 9 rotaties te winnen, maar de overmacht van Kampense zijde was ook deze set groot. Veendam wist in de set maar twee keer een punt op haar eigen service te scoren. Via 8-4 en 20-11 won Reflex deze set in iets meer dan een kwartier en wederom met ruime cijfers (25-13).

Na twee sets zo gespeeld te hebben is het zaak om bij  de les te blijven in de 3e set. Vorige week nog werd in Groningen deze set onnodig verloren. Flash Veendam had besloten om zich niet vier sets lang te laten wegspelen en bracht hun niveau aanzienlijk omhoog. Reflex had de hele set het initiatief, maar de marge was klein. Op 22-18 kwam Gerben Hendriks de goed spelende Tom Hanekamp vervangen op de service. Een goede service betekende 23-18, maar daarna pakte Flash 4 punten op rij en werd het toch nog spannend. Via een mooie aanval van Jorn Diender op midden en daarna Ronald Buis werd het 25-23 en 3-0.

In set 4 mocht Eric Berkemeijer starten voor Jeroen van Doorne en bleef Gerben staan. Op 4-4 serveerde Willem-Maarten Heins zijn team met zijn (gevreesde) float-service naar 10-4. Flash vocht zich wederom terug in de set en pakte op 15-16 de leiding. Daarna was het toch weer Reflex dat het spel en het tempo bepaalde. Ook deze set werd uiteindelijk netjes uitgespeeld en met 25-20 gewonnen. De 4-0 winst betekent dat Reflex nu 5 punten los staat van nummer 2: VC Zwolle H2.  Volgende week zaterdag staat de topper tussen de nummers 1 en 2 van de 2e divisie op het programma. Plaats delict wordt de Reflexhal in Kampen. Een wedstrijd waarin Zwolle het gat zal willen (moeten) verkleinen en Reflex er alles aan gaat doen om het gat van 5 punten juist te vergroten.

reflex