vrijdag, maart 29, 2024

HomeRegiosportAH Van Mierlo/Reflex Kampen maakt geen fout tegen Donitas

AH Van Mierlo/Reflex Kampen maakt geen fout tegen Donitas

-

Ondanks het begin van de herfstvakantie mochten de mannen van AH Van Mierlo/ Reflex als enige team aantreden in de eigen Reflexhal. Het was daarom mooi om te zien dat toch een groot aantal supporters de moeite had genomen om de wedstrijd tegen de studenten van Donitas te bekijken.

logo-reflex

De wedstrijd werd geopend met een foutservice aan de zijde van Kampen.  Daarna wist de thuisploeg het goed op te pakken. Met de diagonale service van Ronald Buis en veel ballen via de middenaanval werd meteen een voorsprong gepakt. Halverwege de set kwam Donitas terug in de wedstrijd maar boven de 20 punten bleek Reflex de constantere ploeg en met 25-22 werd de 1e set binnengehaald.

Aan het begin van de 2e set ging het niveau aan de zijde van Reflex  omhoog. De servicedruk op de pass-lijn van Donitas werd opgevoerd en de foutenlast aan de zijde van Reflex ging omlaag. De spelverdeler van Donitas zocht veelvuldig naar zijn vaste waarde, de diagonaal-speler. Gedurende de set kreeg Reflex hier echter goed vat op en met twee kill-blocks in de eindfase werd deze set eenvoudig met 25-16 gewonnen.

In de derde set ging Donitas met wat meer risico serveren, waardoor de dreiging via de middenaanval wat weg viel. De buitenaanvallers wisten dit ‘probleem’ toch vaak goed op te lossen. Halverwege de set was er wat commotie aan de zijde van Donitas. Eerst om een vermeende opstellingsfout aan de zijde van de Groningers en niet veel later een mooie service van Gerben Hendriks die tot frustratie van de bezoekers in werd gegeven.

Deze eindigde wederom met een prachtig blok van Jorn Diender op de diagonaal van Donitas (25-22 en 3-0).

In de vierde set kan een bonuspuntje worden verdiend , zaak voor Reflex om scherp te blijven dus.

Toch kwam de thuisploeg eigenlijk niet in de problemen. In deze set waren een paar pareltjes van aanvallen van Reflex te zien, hoewel het eenhandige blok van een speler van Donitas ook het vermelden waard is. De wedstrijd werd beëindigd met een kets-bal van de libero van Donitas (25-20).

Zaterdag 24 oktober is het tijd voor de tweede ronde in de nationale beker in de Reflexhal. Om 10:30 openen de dames van Zalsman/ Reflex de dag met een vierkamp en rond 16:00 nemen de mannen van AH Van Mierlo/Reflex het over.