AH Van Mierlo/Reflex Kampen wint topper van Sudosa in 2e divisie A heren

Afgelopen zaterdag stond de topper in de 2e divisie A heren op het programma. Koploper AH Van Mierlo/ Reflex Kampen nam het in de eigen Reflexhal op tegen de nummer 3 van de ranglijst, Sudosa H1 uit Assen. Eerder dit seizoen wisten de mannen uit Kampen moeizaam in 5 sets te winnen, dus ze waren gewaarschuwd.

 

reflex heren 1

 

 

In de week voorafgaand aan de wedstrijd was, soms tot vervelends toe, getraind op de (blok)verdediging. Daarnaast wilde het team nog iets rechtzetten  richting het publiek. De vorige thuiswedstrijd leek bij tijd en wijle bijna plichtmatig te worden afgewerkt door Reflex en dat moest afgelopen zaterdag anders. Dit betekende: spelen met beleving, overtuiging en bezieling.

De mini’s van de week Silvan en Bas gaven met twee puntgave services het goede voorbeeld. De thuisploeg begon zeer scherp aan de wedstrijd. Meevaller was dat, ondanks een lichte schouderblessure, libero Mark Snippe gewoon inzetbaar was. Binnen een mum van tijd stond het 20-10. Hoogtepuntje was (onder andere) een eenhandig blok van Jorn Diender (overigens ook een onderdeel van de trainingen van afgelopen weken). De winst in de 1e set leek een kwestie van tijd, maar onder aanvoering van hun diagonaalspeler vocht Sudosa zich terug in de set. Via 20-14 werd het 22-20. Reflex rechtte de rug en kwam door twee punten op rij op setpunt. Sudosa sloeg er nog twee weg, maar met 25-22 ging de 1e set naar de thuisploeg.

Reflex was gewaarschuwd: De ploeg kon niet achterover gaan leunen. Sudosa begon ook een stuk scherper aan de tweede set dan aan de eerste en pakte al snel een 3-7 voorsprong. Punt voor punt vocht de thuisploeg zich terug, waarbij met name verdedigend veel werd gepakt en op 10-10 was het evenwicht in de set hersteld. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar in een lastige rotatie van de thuisploeg liep Sudosa door 5 punten op rij uit naar 16-20. Op 20-22 sloeg Sándor van Straten zijn ploeg vanaf de servicelijn met 4 geplaatste sprongservices naar 24-22 en even later werd ook de tweede set met 25-23 binnengesleept (2-0).

De derde set begon (achteraf) enerverend. Op 0-1 constateerde de 2e scheidsrechter een netfout van diagonaalspeler Willem-Maarten Heins. De laatste was het er niet mee eens en uitte zijn ongenoegen door even aan het net te gaan hangen. De eerste scheidsrechter bestrafte deze actie met een gele kaart. Een groot deel van de thuisploeg, waaronder de betrokken speler zelf kwamen hier pas na afloop van de wedstrijd bij bestudering van het wedstrijdformulier achter. Gerben Hendriks was vooral serverend op dreef. Zijn diepe service langs de lijn leverde Reflex vijf punten op rij en een 6-1 voorsprong op. Wederom was het met name de diagonaalspeler van Assen die het Reflex lastig maakte, zowel aanvallend als met twee serviceseries van 4 en 3 punten, maar dit betekende vooral dat de achterstand van Sudosa telkens verkleind werd. Reflex won deze set toch relatief zorgeloos met 25-22.

In de strijd om het kampioenschap zijn, met het winnen van de vierde sets, belangrijke punten te verdienen. De spelers van Reflex waren er van overtuigd dat ze met een 4-0 winst op Sudosa een punt zouden uitlopen op concurrent Zwolle die later die avond een lastige uitwedstrijd tegen Animo had. Desondanks liep Reflex de hele set achter de feiten aan. Tot 16-20 leek het erop of Sudosa toch een puntje zou meenemen. Wederom wist Reflex, eerst met Sándor van Straten en daarna met Gerben Hendrik op service, 4 en 3 punten op rij te scoren, waardoor de 4-0 winst en de 5 punten in Kampen bleven. Speciale dank gaat hierbij uit naar het aanwezige publiek en DJ Jarno die samen voor een mooie (ouderwetse) sfeer in de hal zorgden.

logo-reflex